Φώτο: Shutterstock

Μήνυμα αγωνίας από τους ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης

Τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης ανησυχούν καθώς πενήντα τόνοι σοκολάτας έχουν αγοραστεί εν όψει Πάσχα με την επιδημία του κορονοϊού να απειλεί την οικονομία της χώρας.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί ενώ πλησιάζουν οι εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αγωνία τους για το αν θα καταφέρουν να πουληθούν οι πενήντα τόνοι σοκολάτας που έχουν αγοραστεί και μετατρέπονται σε περίτεχνες σοκολατένιες φιγούρες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάριος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της συντεχνίας καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, εξηγεί πως τα σοκολατένια αβγά, όπως επίσης και τα υπόλοιπα σοκολατένια προϊόντα, ετοιμάζονται πολύ καιρό πριν από την πασχαλινή περίοδο για να φτάσουν εγκαίρως στις βιτρίνες και τα ράφια των ζαχαροπλαστείων, ωστόσο τα πράγματα φέτος κάθε άλλο παρά εύκολα είναι.

«Είμαστε σε κατάσταση δύσκολη. Τα γλυκά μας είναι πικρά με τα όσα συμβαίνουν. Τέτοια εποχή πέρυσι είχαμε βάλει τα καλά μας και ήμασταν έτοιμοι για να γοητεύσουμε με τις γλυκές δημιουργίες τον κόσμο. Φέτος ζούμε κάτι άλλο! Ειδικά με τα σοκολατένια πασχαλινά είδη, τα οποία δεν είναι όπως τα τσουρέκια που παρασκευάζονται τις τελευταίες ημέρες πριν από την Ανάσταση», λέει χαρακτηριστικά.

Οι ζαχαροπλάστες επισημαίνουν πως η περίοδος του Πάσχα είναι από τις δυνατές, αγοραστικά, για τον κλάδο τους, καθώς στη διάρκειά της η εμπορική κίνηση είναι μεγάλη. «Οι καταστηματάρχες παίρνουν, χάρη σ' αυτή, μεγάλη ανάσα και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν πολλαπλές υποχρεώσεις τους. Τώρα, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, γεγονός που δημιουργεί και μια αλυσίδα οικονομικής δυσπραγίας», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως οι πωλήσεις στα ζαχαροπλαστεία έχουν μειωθεί, γενικά, κατά 70%.

Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία, προσαρμοσμένα -κατ' ανάγκη- στις νέες συνθήκες, προσφέρουν τη δυνατότητα ντελίβερι και μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος, ώστε να μη μείνουν τα παιδιά χωρίς αβγά από τη νονά και το νονό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και ΕΦΚ σε όλη την εστίαση

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών που σημειώνει ωστόσο ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση, στήριξη και επανεκκίνηση του κλάδου HORECA κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός λειτουργίας για τη βιομηχανία τροφίμων στην εποχή του κορονοϊού από τον ΕΦΕΤ

Ο οδηγός που δημοσίευσε ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων βασίζεται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού όπως έχουν γνωμοδοτήσει εξέχοντες επιστήμονες.