Φώτο: Shutterstock

Ισότιμη αντιμετώπιση από την κυβέρνηση ζητούν οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών ζητούν ισότιμη αντιμετώπιση και καταγγέλουν «περίεργες συμπεριφορές» που έχουν σαν στόχο να οδηγήσουν στο κλείσιμο τους.

Οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων λαϊκών αγορών τονίζουν οτι πιθανή αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών θα αποβεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και ζητούν από την κυβέρνηση ισότιμη αντιμετώπιση και συνεργασία «με όρους και προϋποθέσεις».

Όπως επισημαίνουν, με το ξέσπασμα της κρίσης από την πανδημία παρατηρούν «περίεργες συμπεριφορές» με στόχο -όπως υποστηρίζουν «να κλείσουν οι λαϊκές αγορές», ενώ αναφέρουν ότι το περασμένο Σάββατο, όταν δεν λειτούργησαν οι λαϊκές της χώρας, «είδαμε τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά να εκτοξεύονται».

«Βλέπουμε, για παράδειγμα, να διαπιστώνονται συνωστισμοί στις λαϊκές αγορές. Δεν βλέπουμε όμως τι γίνεται σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και μανάβικα. Δηλαδή, βλέπουμε τι γίνεται στον εξωτερικό χώρο από αυτά, αλλά όχι μέσα. Εκεί που οι καταναλωτές, παρά τις όποιες σειρές προτεραιότητας, ασφαλώς και δεν τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ότι μεροληπτούν σε βάρος των λαϊκών αγορών.

Επίσης, τονίζουν ότι υπέρ της λειτουργίας των λαϊκών, μοναδικός σύμμαχός τους είναι η κοινωνία, χαρακτηρίζουν τις λαϊκές «μοναδικό καταφύγιο τους για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα» και υπογραμμίζουν ότι ενδεχόμενο κλείσιμο των λαϊκών αγορών δεν θα στρέφεται μόνο κατά των εργαζόμενων σε αυτές, αλλά κατά του κοινωνικού συνόλου.

«Εμείς πάντως, ακόμη και τώρα ζητάμε από όλους συνεργασία. Ισότιμη με όρους και προϋποθέσεις. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι για να κρατηθεί η χώρα όρθια», καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας-Θεσσαλίας- Θράκης, του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια», του σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Πρόοδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός λειτουργίας για τη βιομηχανία τροφίμων στην εποχή του κορονοϊού από τον ΕΦΕΤ

Ο οδηγός που δημοσίευσε ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων βασίζεται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού όπως έχουν γνωμοδοτήσει εξέχοντες επιστήμονες.