Φώτο: Shutterstock

Λύση στο πρόβλημα με τις φορολογικές ενημερότητες ζητούν οι γυναίκες επιχειρηματίες

Το ΕΕΔΕΓΕ καταγγέλει πως παρά το γεγονός οτι οι ΔΟΥ έχουν δώσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εξυπηρετούνται με ραντεβού οι επιχειρηματίες, εδώ και 2 εβδομάδες δεν παίρνουν καμία απάντηση από τις εφορίες στα αιτήματα τους.

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα με τις φορολογικές ενημερότητες καλεί το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως εδώ και δυο εβδομάδες παραμένουν αναπάντητα τα αιτήματα επιχειρήσεων που ζητούν αποδεικτικό ενημερότητας για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Το Επιμελητήριο υπογραμμίζει την σημασία της φορολογικής ενημερότητας ειδικότερα στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ρευστότητας να απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς για την επίλυση του προβλήματος άμεσα.

Όπως αναφέρει το ΕΕΔΕΓΕ στην ανακοίνωση του

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν σχεδόν στο σύνολό τους οι ελληνικές επιχειρήσεις η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους και με αποφασιστικό τρόπο να δίνει λύσεις σε ζητήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη συνέχειά της.

Ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αφορά στις επιχειρήσεις που ζητούν Αποδεικτικό Ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο αλλά εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες δεν λαμβάνουν καμία απάντηση από τις εφορίες.

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 και με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας, οι Δ.Ο.Υ. έχουν δώσει στη δημοσιότητα ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξυπηρετούνται με ραντεβού από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και να λαμβάνουν μέσω email αιτούμενα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.ά., όπου δεν κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία.

Το helpdesk του ΕΕΔΕΓΕ έχει δεχθεί πολυάριθμα παράπονα από επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, οι οποίες δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από τις Δ.Ο.Υ., με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν κυρίως τις Φ.Α.Ε. Αθηνών και Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η φορολογική ενημερότητα, πόσω μάλλον στο υφιστάμενο περιβάλλον όπου η έλλειψη ρευστότητας υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να μάχονται πάνω σε μία πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της επιβίωσης και της κατάρρευσης.

Καλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να διευθετήσουν άμεσα το θέμα πριν να είναι αργά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 52% των CEOs θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση

Πολύ αισιόδοξοι είναι οι CEOs των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίοι σε ποσοστό 89% δηλώνουν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη συγκρινόμενη με ένα έτος πριν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Θα υπάρξουν μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Σε εφαρμογή μέτρων μείωσης φόρων και εισφορών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον υπ. Οικονομικών να υποστηρίζει ότι τελικώς η ύφεση στην Ελλάδα «θα είναι μικρότερη από αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σελίδα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας στο www.espa.gr

Η σελίδα περιέχει τις βασικές πληροφορίες για τα προγράμματα, με συνδέσμους και σύντομες παρουσιάσεις που υλοποιήθηκαν και θα λειτουργεί ως ένα δυναμικό σημείο αναφοράς που θα επικαιροποιείται συνεχώς.