ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα σειρά

Δυναμική άνοδος η ετήσια αύξηση για την ασφάλιση αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2024 υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2023.

Αυξημένη κατά 5,5% εκτιμάται ότι ήταν η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2024 σε σχέση με το 2023.

Αυτό προκύπτει από πρώτη εκτίμηση δεικτών ασφαλίσεων αυτοκινήτων για το 2024 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της διεύθυνση και υπολογίζεται ότι η συνολική παραγωγή για τον κλάδο διαμορφώθηκε στα 1,24 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. 

Συμμετέχει κατά 40% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 21% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών (στοιχεία έτους 2024).

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα ασφαλισμένα οχήματα το 2024 υπολογίζεται ότι ήταν 6.523.782, ενώ το 2023 ήταν 6.299.757. Η μέση συχνότητα ζημιών (σύνολο καλύψεων) ήταν 9,18% το 2024 έναντι 9,58% το 2023 και το μέσο κόστος ζημίας (στο σύνολο των καλύψεων) υπολογίζεται σε 1.285 ευρώ το 2024 έναντι 1.265 ευρώ το 2023. 

Η μέση συχνότητα ζημιών αστικής ευθύνης οχημάτων ανήλθε σε 6,78% το 2024 έναντι 7,01% το 2023 και το μέσο κόστος ζημίας Α.Ε. Οχ. (Αστικής Ευθύνης Οχηµάτων) ήταν 1.405 ευρώ έναντι 1.397 ευρώ το 2023.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 95,6% στο σύνολο παραγωγής του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2024 (πλήθος ασφαλισμένων οχημάτων 6.523.782 με βάση τις ημέρες ασφάλισης εντός του 2024).

 Τα στοιχεία που αφορούν το 2023 και προέρχονται από την Στατιστική Επετηρίδα του κλάδου, αφορούν τα οριστικά στοιχεία 29 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με συμμετοχή 96% στο σύνολο παραγωγής των ασφαλίσεων αυτοκινήτων (πλήθος ασφαλισμένων οχημάτων 6.299.757 με βάση τις ημέρες ασφάλισης εντός του 2023).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο Nick Galis Hall για τον αγώνα του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολούθησε τον αγώνα Άρης-Τσεντεβίτα Ολίμπια στο Nick Galis Hall, συνοδευόμενος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ξεναγήθηκε στην αίθουσα τροπαίων της ομάδας από τον Χάρη Παπαγεωργίου.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στη δοξολογία, στη δέηση και στην παρέλαση, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πρόταση στην Αίγυπτο για συμφωνία θαλάσσιων ζωνών από το Υπ. Άμυνας

Το τουρκικό ΥΠΑΜ επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να υπογράψει συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι το Κάιρο θα κέρδιζε πάνω από 15.000 τ.χλμ. θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε σχέση με πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για διμερείς σχέσεις και ασφάλεια Αν. Μεσογείου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, επικεντρώνοντας στη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών και συζητώντας περιφερειακές εξελίξεις, ασφάλεια και θέματα του ΟΗΕ.