ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:49:20
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος στους δείκτες χονδρικού εμπορίου στο Α΄ τρίμηνο 2025

Οι δείκτες κύκλου εργασιών και όγκου στο χονδρικό εμπόριο κινήθηκαν ανοδικά το Α' τρίμηνο 2025, με Ιανουάριο +9,1% και Μάρτιο +4,4% σε ετήσια βάση.

Θετική πορεία κατέγραψαν οι δείκτες κύκλου εργασιών και όγκου στο χονδρικό εμπόριο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025, με άνοδο σε όλους τους μήνες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024.

Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το χονδρικό εμπόριο

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025, σε σύγκριση με τους
αντίστοιχους δείκτες της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024. Αναλυτικότερα, παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

  • Ιανουαρίου, αύξηση 9,1%
  • Φεβρουαρίου, αύξηση 1,3% και
  • Μαρτίου, αύξηση 4,4%

Οι Δείκτες Όγκου στο Χονδρικό Εμπόριο παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

  • Ιανουαρίου, αύξηση 7,9%
  • Φεβρουαρίου, αύξηση 1,8% και
  • Μαρτίου, αύξηση 7,5%
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία στο εμπόριο για τα Χριστούγεννα, πάνω από 4,5 δισ. ο τζίρος

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου για την εορταστική περίοδο, με το ΕΒΕΠ να προβλέπει τζίρο άνω των 4,5 δισ. ευρώ, ενισχυμένο από το δώρο Χριστουγέννων και τη βελτίωση της απασχόλησης.
Κερί σε σκοτάδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη για τον θάνατο του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Μανώλη Κουμαντάκη, τιμώντας τη μακρόχρονη προσφορά του στον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καφούνης: Ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στο Ουζμπεκιστάν

Ισχυρές προοπτικές ενισχυμένης συνεργασίας Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν διαπιστώθηκαν σε συνάντηση του Ουζμπέκου Πρέσβη με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ. Το 2026 αναμένεται ως έτος ευκαιριών για ελληνικές επιχειρήσεις στην Κεντρική Ασία.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΛΣΤΑΤ: 17,2% περισσότερες νέες επιχειρήσεις το γ' τρίμηνο

Το γ' τρίμηνο, οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 17,2% φτάνοντας τις 31.768, ενώ οι πτωχεύσεις σημείωσαν άνοδο 75% με 98 περιπτώσεις. Τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ για τη δημογραφία των επιχειρήσεων.