ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χέρι με δέμα courier
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχος στην «Γενική Ταχυδρομική» μετά από καταγγελίες

Μετά την ACS, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιούν έλεγχο και στην «Γενική Ταχυδρομική» για τυχόν παραβάσεις στην τιμολογιακή πολιτική της.

Δεύτερη επιχείρηση ελέγχου, μετά από εκείνη στα γραφεία της ACS,  πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε εταιρεία ταχυμεταφορών, για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά από καταγγελίες, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποιούν αυτή την ώρα έλεγχο στα γραφεία της «Γενικής Ταχυδρομικής» στου Ρέντη και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «οι έλεγχοι θα ενταθούν στο σύνολο του κλάδου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εναρμονισμένη πρακτική».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιος έλεγχος πραγματοποιήθηκε και στην ACS, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επιπλέον χρέωση που είχε εξαγγείλει από την 1η Απριλίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Στις 3/4/20 η Διοίκηση της ACS ανακάλεσε την πρόσθετη χρέωση, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, και ανέλαβε να επιδοτήσει η ίδια τις επιχειρήσεις των συνεργατών της. Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της και διευκρινίζει ότι η εν λόγω χρέωση είχε προσωρινό χαρακτήρα και μοναδικό σκοπό να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των αντιπροσώπων της, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι παραδόσεις στα σπίτια κατά το επόμενο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι συνεχείς, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ έχει προειδοποιήσει και με την επιβολή υψηλών προστίμων σε περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν παραβάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η γνώση μοχλός συλλογικής και ατομικής ανάπτυξης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης και τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια αγιασμών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Ανάπτυξης στηρίζει με 14 εκατ. € την καινοτόμο επένδυση ELPEN

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Athens LifeTech Park της ELPEN, μια στρατηγική επένδυση 14 εκατ. ευρώ που ενισχύει την καινοτομία, τη βιομηχανική παραγωγή και δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτικές δράσεις για καινοτομία στη δυτική Θεσσαλονίκη από Υπ. Ανάπτυξης και ΝΟΗΣΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την καινοτομία ξεκινούν το υπουργείο Ανάπτυξης και το ΝΟΗΣΙΣ στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Ψηφιακός κόμβος η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στη ΝΑ Ευρώπη

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική της χρήση, στη διασύνδεση με πολιτισμό και τέχνες και στον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακού κόμβου.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Τσαβδαρίδης: Το Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει διαχρονικά τη βιοτεχνία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στη 90ή ΔΕΘ τόνισε πως οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές στη βιοτεχνία, με έμφαση σε στήριξη απέναντι σε ενεργειακό κόστος, γραφειοκρατία και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ερευνητικό κέντρο Ηθικής και Τεχνολογίας σχεδιάζει το Υπουργείο

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου Ερευνητικού Κέντρου για την Ηθική και την Τεχνολογία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Εθνικής και Ευρωπαϊκής επιστημονικής διπλωματίας και της συνεργασίας με την Ιαπωνία.