ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τουριστικά γραφεία

Δάνεια με κρατική εγγύηση ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στην τουριστική βιομηχανία υπογραμμίζει η Ομοσπονδία των επαγγελματιών του χώρου που ζητούν να μπουν στην διαδικασία δανείων με κρατική εγγύηση χωρίς άλλα πολύπλοκα απαγορευτικά κριτήρια.

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων της χώρας (FedHatta) σημειώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στην τουριστική βιομηχανία τονίζοντας πως «χωρίς τα τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει τουρισμός όπως τον γνωρίζουμε». Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, τα τουριστικά γραφεία διοργανώνουν τα οργανωμένα ταξίδια και τις εκδρομές, αυτά γεμίζουν όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα, αυτά διακινούν τον εξερχόμενο τουρισμό, αλλά και τον εσωτερικό οδικό τουρισμό.

Αφού τα μέλη του FedHatta εξαίρουν την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους και για την ως τώρα συνεργασία, ταυτόχρονα ζητούν η διαδικασία των δανείων με κρατική εγγύηση, που προετοιμάζεται από την πολιτεία, να αφορά όλα τα υγιή μέχρι τώρα τουριστικά γραφεία, χωρίς άλλα πολύπλοκα και εν τέλει απαγορευτικά κριτήρια.

«Ζητάμε να επιτραπεί στην ομοσπονδία μας να λειτουργήσει ως ο ενδιάμεσος για όποιες επιχειρήσεις το επιθυμούν, σε τράπεζα με την οποία έχουμε συνεργασία για το θέμα, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, έτσι ώστε όλα τα τουριστικά γραφεία να μπορέσουν να επωφεληθούν από την κρατική στήριξη σ' αυτή την απρόβλεπτη και εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και κανένα να μην υποχρεωθεί να κλείσει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωσή της η FedHatta εστιάζει στο μέτρο του voucher, με διάρκεια 18 μηνών, που δρομολογείται για τις επιστροφές χρημάτων από ακυρώσεις ταξιδιών λόγω του Covid-19. Όπως επισημαίνει, ενώ ο καθένας προσπαθεί να καρπωθεί το Voucher, για δική του ιδέα, η FedHatta τονίζει, ότι η λύση αυτή ήταν εισήγηση των τουριστικών γραφείων και είναι αυτό που έχουν εισηγηθεί οι ομόλογοί των τουριστικών γραφείων, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Συνάντηση με διευθυντές Πειραματικών ΣΑΕΚ Τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή συναντήθηκε με διευθυντές Πειραματικών ΣΑΕΚ στις 8 Οκτωβρίου για να συζητήσουν θέματα λειτουργίας, στελέχωσης και προετοιμασίας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση των ταξιδιών Κινέζων τουριστών προς τη Ρωσία

Κατά τη φετινή Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι τουρίστες κατέκλυσαν τη Μόσχα, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους. Το α' εξάμηνο του 2026 οι Κινέζοι αποτέλεσαν πάνω από το 50% των τουριστών στη Ρωσία.
Γιάννης Στουρνάρας συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης με ισχυρή ανάπτυξη και τουρισμό

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επισημαίνει τη συμβολή των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Ναμσάν Σεούλ φθινόπωρο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα 2026: Οι τουρίστες προτιμούν ποιοτικές εμπειρίες ταξιδιού

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας από την Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι απολαμβάνουν ταξίδια και διασκέδαση, με περισσότερα οικογενειακά και εμπειρικά ταξίδια, καθώς οι διακοπές συμπίπτουν με τη Γιορτή του Μέσου Φθινοπώρου.
Καθεδρικός Αλέξανδρος Νιέφσκι Σόφια
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες στη Βουλγαρία από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία έως τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων 3,5 εκατ. ξένοι. Αυξάνεται το ενδιαφέρον για πολιτιστικό τουρισμό, ενώ σχεδιάζονται ενέργειες για ποιοτική βελτίωση όλο τον χρόνο.