ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η νέα συμφωνία για την προβλήτα Ι θα φέρει 30% αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

Όπως αναφέρει η ΟΛΠ ΑΕ, η εταιρεία τονίζει πως η νέα συμφωνία μεταξύ του ΟΛΠ και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων.

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης για τη λειτουργία του Προβλήτα I, μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θα εξασφαλίσει την αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων στον Προβλήτα Ι πάνω από 30% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2019, κάτι που θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΠ ΑΕ, μετά τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης, ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων στις 6/3/2020, ενώ η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά είχε αναγγελθεί στις ελληνικές αρχές, καθώς και στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της εταιρείας. Επίσης είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ.

Η ΟΛΠ ΑΕ αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει του άρθρου 11.ε του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ κάνει σαφές προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκιμών Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία κάνοντας λόγο για «λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά» θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «κινδύνους στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Ο Πειραιάς μεταξύ των 10 κορυφαίων λιμανιών παγκοσμίως

Oι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Περιμένει 750 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά το 2022

Η ΟΛΠ Α.Ε ανέδειξε και προώθησε την ελληνική κρουαζιέρα και τον Λιμένα Πειραιά ως ένα από τα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global.