Φωτο: Shutterstock

Η νέα συμφωνία για την προβλήτα Ι θα φέρει 30% αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

Όπως αναφέρει η ΟΛΠ ΑΕ, η εταιρεία τονίζει πως η νέα συμφωνία μεταξύ του ΟΛΠ και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων.

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης για τη λειτουργία του Προβλήτα I, μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θα εξασφαλίσει την αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων στον Προβλήτα Ι πάνω από 30% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2019, κάτι που θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΠ ΑΕ, μετά τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης, ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων στις 6/3/2020, ενώ η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά είχε αναγγελθεί στις ελληνικές αρχές, καθώς και στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της εταιρείας. Επίσης είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ.

Η ΟΛΠ ΑΕ αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει του άρθρου 11.ε του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ κάνει σαφές προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκιμών Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία κάνοντας λόγο για «λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά» θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «κινδύνους στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Πύργου, στο λιμάνι του Πειραιά

Η επένδυση προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να παραταθεί η υποχρεωτική αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών ζητάει το ΕΒΕΠ

Ο Β. Κορκίδης ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομιών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ να μετατεθεί χρονιά η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών που είναι υποχρεωτική για χιλιάδες επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του Πειραιά

Όλα τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, από την υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ μέχρι και το παρεμπόριο βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που πραγματοποίησε το ΕΒΕΠ με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ναι» από Κομισιόν στην πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Πειραιώς στη Eurobank

H Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, στη Eurobank, συνάδει με τις δεσμεύσεις ως προς τις κρατικές ενισχύσεις και ότι δεν παραβιάζει κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.