ΓΔ: 2591.13 1.25% Τζίρος: 185.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:37
Φώτο: ΑΠΕ

Θ. Σκυλακάκης: Όχι σε οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ λόγω του κορονοϊού

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων των πολιτών προς την Εφορία, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.

"Η ΕΕ αντιμετωπίζει και αυτήν κρίση με τον κορονοϊό, όπως όλες τις κρίσεις, σαν το σαλάμι: φέτα-φέτα", ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup προβλέπουν επαρκή ποσά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την ανεργία, δίχως να θέτουν όρους που να προβλέπουν μνημόνια.

Όπως επεσήμανε, σύμφωνα με το ant1news.gr, από το πακέτο των 540 δισ. ευρώ, "στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 7 δισ. ευρώ, από τα οποία πρέπει να δούμε πόσα θα αξιοποιήσουμε και πως, δεδομένου ότι υπάρχει και το ζήτημα τους χρέους, καθώς φέτος θα έχουμε και μια σημαντική υποχώρηση του ΑΕΠ".

"Το κομμάτι των πληττόμενων εργαζόμενων θα το δούμε στην επόμενη φάση της κρίσης, ακόμη δεν το έχουμε αντιμετωπίσει. Είναι κάτι που θα του δούμε με το Υπ. Εργασίας τις επόμενες ημέρες", είπε ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς και την προστασία πρώτης κατοικίας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο αρκετών ημερών για την ανακοίνωση παράτασης, καθώς το ζήτημα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι αυτήν την περίοδο ειδικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι "στην οξεία φάση της κρίσης, είναι παράλογο να μην υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας"

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την εξόφληση υποχρεώσεων των πολιτών προς την Εφορία, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ και την μείωση του κατά 25%, όπως ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ, λόγω της μείωσης των ενοικίων για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο κ. Σκυλακάκης απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι είναι "κατά των οριζόντων μέτρων" και αναφέροντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια μείωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε "δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για έναν ιδιοκτήτη με πολλά ακίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα μειωθεί το ενοίκιο για έναν ή δύο μήνες".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων απλώνει ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο. Χαμηλότερος κατά 30% ο νέος ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2019.
Καμένη δασική περιοχή Βαρνάβα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων για 12 μήνες στους πυρόπληκτους

Αναστέλλονται για 12 μήνες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές Ιουλίου-Αυγούστου 2026, εκτός των αξιώσεων διατροφής. Αναστέλλονται και σχετικές προθεσμίες ένδικων μέσων.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός: Προστασία κατοικίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών εξελίσσεται σε εργαλείο προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς, επιτρέποντας στους οφειλέτες να εξαιρούν το σπίτι τους από τη ρευστοποίηση υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 13 μέτρα της ΑΑΔΕ κατά των οφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους

Οι 13 παρεμβάσεις που υλοποιεί η ΑΑΔΕ προκειμένου να πιέσει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς διαπιστώνει πως αδιαφορούν για τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στέγαση, οικογένεια και επιχειρήσεις: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Νέες παρεμβάσεις για τη στέγαση, την οικογένεια και τις επιχειρήσεις φέρνει το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ. Τα βασικά μέτρα, τα ποσά και τα παραδείγματα για «Σπίτι μου ΙΙΙ», ΕΝΦΙΑ, παιδικός κουμπαράς και ελαφρύνσεις επιχειρήσεων.