ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εκδήλωση της ΕΕΝΕ για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας

Πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα η 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), εκδήλωση που έρχεται να επισφραγίσει τη θετική στροφή της χώρας.

Με δώδεκα θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην ελληνική επιχειρηματικότητα, πάνω από σαράντα κορυφαίους ομιλητές, και πάνω από έντεκα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), είναι η εκδήλωση που έρχεται να επισφραγίσει τη θετική στροφή της χώρας και να αναδείξει τις σημαντικές οικονομικές προοπτικές που σκιαγραφούνται για το επόμενο διάστημα.

Υπό τον κεντρικό τίτλο «Μεγιστοποιώντας την Υπεραξία στην Ελληνική Οικονομία», οι 12 θεματικές ενότητες έχουν στόχο να αναδείξουν τα εκτεταμένα αναπτυξιακά περιθώρια που εντοπίζονται σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς της οικονομίας από την παιδεία και την ενέργεια, έως τον τουρισμό και την αγροτεχνολογία, καθώς και, συνολικά, όλο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στην πολλαπλασιαστική αξία της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των έξυπνων συνεργειών, της επωφελούς διασύνδεσης προϊόντων και υπηρεσιών, της ψηφιοποίησης και της ψηφιακής μετάβασης, η ΕΕΝΕ θέλει να σκιαγραφήσει τη στρατηγική εκείνη που μπορούν να συνυπηρετήσουν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας προκειμένου να εδραιωθεί μία ταχύρρυθμη, βιώσιμη, και δίκαιη ανάπτυξη, με πυξίδα την αειφορία και την ανταπόδοση στην κοινωνία και τους πολίτες.

Αυτόν τον χάρτη θα σχεδιάσουν οι κορυφαίοι ομιλητές που θα πρωτοστατήσουν στις εργασίες της διάσκεψης, δίδοντας κατευθύνσεις για το μέλλον ώστεόπως εξήγησε Πρόεδρος της Ένωσης, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος: «αυτό το θετικό μομέντουμ που έχει χτιστεί πρωτίστως στη βάση της θετικής ψυχολογίας του τελευταίου διαστήματος, να μετουσιωθεί σε μία ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη που θα χαρακτηρίζεται από ποιοτικές επενδύσεις, στρατηγικού χαρακτήρα, μεγιστοποιώντας την προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Με σημαντικά έργα υποδομής, εμβληματικά πρότζεκτ, και μείζονες, ποιοτικές επενδύσεις και συνεργασίες, με ορατό αποτέλεσμα σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας. Η Πολιτεία καλείται να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, και, αντίστοιχα, ο ιδιωτικός τομέας, να αναλάβει ρίσκο και πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν την εθνική αναπτυξιακή δυναμική. Βασιζόμενοι τόσο στα παραδοσιακά εργαλεία και στρατηγικές, όσο και σε ανατρεπτικά, καινοτόμα και ευρηματικά μοντέλα που κεφαλαιοποιούν στην πράξη τα συγκριτικά μας εθνικά πλεονεκτήματα».

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΝΕ συνδιοργανώνει την 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη στη βάση ευρύτατων συνεργειών, για να υπογραμμίσει πως το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται όταν ο Έλληνας συνεργάζεται, διασυνδέεται, λαμβάνει πρωτοβουλίες και ηγείται παραγωγικών ομάδων -πρωτίστως- με το παράδειγμά του. Στον άξονα αυτό, η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται και φέτος με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και έχει την υποστήριξη του Cambridge Judge Business School (CJBS), την επιχειρηματική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge. Σημαίνοντα ρόλο στην συνδιοργάνωση έχουν και οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) ως Community Sponsor και Programming Partner στα θέματα που αφορούν το μέλλον της βιομηχανίας («Industry 4.0), καθώς και ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του LSE (HAALSE). Παράλληλα, χάρη στην Live Media η Διάσκεψη θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://www.livemedia.gr/eene19, ενώ δυναμική θα είναι και η παρουσία της Διάσκεψης στον χάρτη των κοινωνικών δικτύωνστη νέα σελίδα της ΕΕΝΕ, με την υποστήριξη της Generation-Y. Προσθέτωςμε τη βοήθεια της αθηΝΕΑς, θα υπάρχει ειδικός σύνδεσμος Live Feed, μέσα από την ακόλουθη σελίδα - https://a8inea.com/eene19-livefeed/.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Grand Hyatt Athens, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11.30 – 19.30.

εγάλος χορηγός της διάσκεψης είναι η Praxia Bank και στρατηγικός χορηγός η Lamda Development.

Κεντρικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, τα Αρκαδικά Μελτέμια - Eunice Energy Group (EEG), ο Όμιλος Εταιριών A. Michailides, η European Finance & Aerospace (EFA) Group και η Gizelis Robotics.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΝΕ, την 6η Ετήσια Οικονομική της Διάσκεψη, τις συνεργασίες και τους χορηγούς, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στην οποία αναρτάται τακτικά όλο το υλικό και τα δημοσιεύματα που αφορούν στην Διάσκεψη, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα αναμεταδίδονται και μέσω του site ζωντανά την ημέρα του event χάρη στη συνεργασία της Live Media με τη Zone Page.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης της ΕΕΝΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatziminas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών ο Κρίστιαν Χατζημηνάς

Στρατηγική προτεραιότητα του νέου προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών αποτελεί ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και πυλώνες την εξωστρέφεια, ψηφιοποίηση και επαναβιομηχανοποίηση.
diaskepsi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην διάσκεψη της ΕΕΝΕ

Κεντρικό μήνυμα της διάσκεψης υπήρξε η ανάγκη αλλαγής κουλτούρας στην ελληνική επιχειρηματικότητα, με έμφαση σε νέα μοντέλα συνεργασίας και ανάπτυξης που θα συμβάλλουν στο «scale-up» των επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προτείνει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα της πανδημίας

«Να γίνει η διαχείριση του σήμερα με σχέδιο για το αύριο» λέει η Ε.ΕΝ.Ε και παρουσιάζει ένα πλέγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μετά την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Αποστολόπουλος: Να ανοίξει ο δρόμος για ποιοτικές επενδύσεις

Η Διάσκεψη, που έφερε τον τίτλο «Μεγιστοποιώντας την Υπεραξία στην Ελληνική Οικονομία: Η Νέα Μέρα στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα» σκιαγράφησε όλη την ατζέντα της περιόδου που ακολουθεί.
Trapeza tis Ellados, TTE, Central Bank of Greece, Giannis Stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστεί άλλη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι είναι πρόωρο να συζητείται η χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ καθώς τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στα επίπεδα που βρίσκονται για αρκετούς μήνες ακόμα.