ΓΔ: 2328.45 -1.44% Τζίρος: 160.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:40
Σταϊκούρας
Φωτο: ΑΠΕ

Στα σκαριά σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών

Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος εντός του 2020, κίνηση η οποία όπως λέει θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων για το 2020, νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, ενίσχυση πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, αναμόρφωση του πλαισίου των παροχών σε είδος και νέες διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι οι φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και συγκεκριμένα μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η φορολογία στις επιχειρήσεις, στα μερίσματα και στον εισαγωγικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα. Επιπλέον μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, ξεκινώντας από τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ενώ μεσοπρόθεσμα ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει πως θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος εντός του 2020, κίνηση η οποία όπως λέει θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταϊκούρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι φοροελαφρύνσεις περνούν στο μικροσκόπιο των Θεσμών

Η κυβέρνηση «ποντάρει» στο 1,2 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών για να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων χωρίς κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά χρειάζεται και το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς των δανειστών.
Σταϊκούρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
Άρειος Πάγος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια χωρίς τόκους: Ο Άρειος Πάγος ανατρέπει την ασφάλεια δικαίου

Αιφνιδιασμός από την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανατρέπει την διεθνή τραπεζική πρακτική. Ανησυχία για την ασφάλεια δικαίου και τις οικονομικές επιπτώσεις στις τιτλοποιήσεις του Ηρακλή. Ανοίγει η πόρτα για νέες προσφυγές. Προβληματίζει ο ηθικός κίνδυνος.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΘΟΟ: 6 ιδιωτικοποιήσεις και 5 φορολογικές τομές έως το 2026

Το 2026 ξεκινά με μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, εστιάζοντας σε ιδιωτικοποιήσεις και φορολογική αναδιοργάνωση, για αποδοτικότερες επενδύσεις και δίκαιη φορολογία. Το Υπερταμείο επισπεύδει αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης Βελβεντού μέσω του Ειδικού Προγράμματος

Εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης η αντικατάσταση τμήματος του αγωγού ύδρευσης Βελβεντού με προϋπολογισμό 365.000 ευρώ, λόγω καταστροφών και νέων υδραυλικών αναγκών, με χρήση σύγχρονων υλικών και εγκαταστάσεων.