ΓΔ: 879.04 0.41% Τζίρος: 5.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με 1 δισ., προτείνει ο Κ. Μίχαλος

Ο πρόεδρος της ΚΚΕ προτείνει την χορήγηση voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.

Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής κ. Δημήτριος Δημητρίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα χειρίστηκε την υγειονομική κρίση με πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή στην κανονικότητα και να επουλώσει τις πληγές που άφησε στην αγορά η πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλυτική θα είναι και η παρέμβασή μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι με ημίμετρα, όπως αυτά που προτείνονται από τη Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση που θα πρέπει να υπάρξει στις οικονομίες των χωρών – μελών της ΕΕ συνολικά θα πρέπει να είναι υψηλότερη των 2 τρισ. ευρώ όπως άλλωστε έχει γίνει στις ΗΠΑ, ενώ υπέδειξε ως βέλτιστη λύση την έκδοση ενός ευρωομολόγου για τις επιπτώσεις του κοροναϊού».

Σε ότι αφορά καθαρά την Ελλάδα, παρουσία του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, ο κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση των Επιμελητηρίων για τη διανομή voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ.

Αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η επιδότηση των πολιτών για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά και την άρση των μέτρων και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2020 έως το τέλος του χρόνου.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξειδικευτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ, ενώ στα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του τοπικού πλούτου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία θα υλοποιήσει την πρόταση αυτή για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού που αποτελεί και τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ τον Ιούνιο με περισσότερες από 3,4 εκατ. αφίξεις ταξιδιωτών

Ο υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε ότι παρά τις πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, η εικόνα από τουριστικές ροές και ταξιδιωτικά έσοδα κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Προσπάθεια αύξησης των απευθείας πτήσεων με ΗΠΑ μέσα στο 2022

Tο οικονομικό επιτελείο αναθεωρεί συνεχώς προς τα πάνω τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό τόνισε ο Υπουργός παρά την ενεργειακή και οικονομική κρίση και το γεγονός ότι είναι κλειστή λόγω πανδημίας η τεράστια αγορά της Κίνας.
kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι διεθνείς πτήσεις έναντι του 2019

Την ίδια στιγμή που διεθνείς πτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μειωθεί κατά 16% έναντι της προπανδημικής περιόδου, η Ελλάδα παρουσιάζει άνοδο. Ενισχύονται και οι ελληνικοί εναλλακτικοί προορισμοί.