ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Φώτο: SOOC

Θεοδωρικάκος: Άμεση συγχρηματοδότηση έργων στη ΒΙΠΕ Φλώρινας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε άμεση συγχρηματοδότηση έργων στη ΒΙΠΕ Φλώρινας για αναβάθμιση υποδομών, ενίσχυση επιχειρηματικότητας και αναζωογόνηση της περιφέρειας.

Την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Φλώρινας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η διαδικασία δρομολογείται με κατεπείγοντα χαρακτήρα, ώστε η διαχειρίστρια εταιρεία ΕΤΒΑ να προχωρήσει άμεσα σε έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές της ΒΙΠΕ. Μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου επικοινωνίας των εγκαταστάσεων, καθώς και ο πλήρης εκσυγχρονισμός της διαχείρισης αποβλήτων και νερού, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Φλώρινας, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε 13. Όπως ανέφερε, "Θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους από τα μεγάλα αστικά κέντρα που θα εγκατασταθούν στη Φλώρινα και θα επενδύσουν αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της βιομηχανικής περιοχής".

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Φλώρινας, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες, στέλνοντας το μήνυμα ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για την αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων. Επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση της ΒΙΠΕ Φλώρινας παρακολουθείται στενά, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο συνδέεται άμεσα με την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως το μέλλον της Ελλάδας μπορεί να είναι θετικό και ευοίωνο μόνο εάν διαφυλαχθεί η εθνική ενότητα, την οποία χαρακτήρισε ως βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, τον δήμαρχο της πόλης και τον Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίλτος Τεντόγλου άλμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης για Τεντόγλου: Μας γεμίζει περηφάνια – Μπράβο Μίλτο

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τέταρτο διαδοχικό χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας ιστορικό ρεκόρ, με άλμα 8,44 μ. στο Μπέρμιγχαμ. Ο Σταύρος Καλαφάτης τον συνεχάρη, δηλώνοντας υπερηφάνεια για την επιτυχία του.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο αναπτυξιακό καθεστώς για την Άμυνα - Σχέδια 150 εκατ. ευρώ

Ξεκινά το νέο επενδυτικό καθεστώς Άμυνας με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για στρατηγικούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, προσφέροντας ενισχυμένη φορολογική έκπτωση και γρήγορη αδειοδότηση επενδύσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ προς Θεοδωρικάκο: Τα αιτήματα για φόρους, κόστος εργασίας και ρευστότητα ενόψει ΔΕΘ

Το ΕΒΕΠ ζήτησε από το ΥΠΑΝ μείωσης φορολογίας, περαιτέρω μείωση μη μισθολογικού κόστους και δράσεις για ενίσχυση ρευστότητας σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις, ενόψει της ΔΕΘ.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τέταρτη φάση η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινές για καθυστερήσεις

Το έργο «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» του Υπ. Ανάπτυξης βρίσκεται στην 4η φάση, με τον ανάδοχο να τιμωρείται με ποινική ρήτρα 6.760,74€ για καθυστέρηση στην υποβολή των παραδοτέων, καθώς δεν είχε δοθεί παράταση στη σύμβαση.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πράξεις στήριξης για έρευνα-καινοτομία, χρηματοδότηση ΕΛΙΔΕΚ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση του ΕΛΙΔΕΚ εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-30, στοχεύοντας στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με διαφάνεια και αξιολόγηση των δράσεων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει νέα βιομηχανική επανάσταση

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έρευνα να οδηγεί σε καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Προανήγγειλε νέο υπουργείο για τη διασύνδεση έρευνας-κοινωνίας, καταπολεμώντας τον κατακερματισμό.