ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
Φώτο: ΕΛΤΑ

ΚΕΔΕ: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Η ΚΕΔΕ αντιδρά στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση του Οργανισμού να αναστείλουν την απόφαση που πλήττει την Περιφέρεια.

Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η απόφαση ελήφθη χωρίς προηγούμενη επίσημη ενημέρωση προς την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Η Ένωση τονίζει ότι η κατάργηση τόσο μεγάλου αριθμού καταστημάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου του Υπερταμείου, στερεί από χιλιάδες πολίτες υπηρεσίες που διευκόλυναν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Όπως επισημαίνεται, ιδιαίτερα θίγονται οι κάτοικοι της Περιφέρειας, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα. Οι ηλικιωμένοι, που δυσκολεύονται στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών και εξυπηρετούνταν μέσω των ΕΛΤΑ για βασικές συναλλαγές, όπως η είσπραξη συντάξεων, καθώς και οι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένες περιοχές, επηρεάζονται άμεσα από το κλείσιμο των καταστημάτων.

Η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι μεγάλες περιοχές της χώρας με έντονη πληθυσμιακή και οικονομική δραστηριότητα θα βρεθούν χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες σε πολίτες και επιχειρήσεις. Επιπλέον, σημειώνει πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε το νέο μοντέλο λειτουργίας των ΕΛΤΑ θα είναι έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔΕ ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση και να αναστείλουν την κατάργηση των 204 υποκαταστημάτων. Τονίζεται ότι ο απαραίτητος λειτουργικός εξορθολογισμός και η οικονομική εξυγίανση των ΕΛΤΑ δεν πρέπει να πραγματοποιούνται εις βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, στερώντας τους πολύτιμες υπηρεσίες που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την οικονομική τους επιβίωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τα ΕΛΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέσω του Απόστολου Πάνα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτική αλαζονεία» μετά την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ και τονίζει ότι θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Alain Berset, και στη συνέχεια θα υποδεχθεί εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στέφανος Τζουμάκας ομιλία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας: Διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων για το χάος στις αγροτικές ενισχύσεις

Ο Στέφανος Τζουμάκας επισήμανε πως διαφθορά υπήρξε λόγω έλλειψης οργανωμένης πολιτικής σε αγροτικές ενισχύσεις μετά την ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ ανέφερε προσπάθειες μεταφοράς του Οργανισμού Τροφίμων με στόχο κομπίνες.
Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ένωση Περιφερειών κατέθεσε προτάσεις για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Ο Γ. Χατζημάρκος, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, επισήμανε τη σημασία του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης για ενίσχυση των περιφερειών με σαφείς αρμοδιότητες, λιγότερη γραφειοκρατία και επαρκείς πόρους, χαρακτηρίζοντάς το ιστορική ευκαιρία.