Δεν θα χαθεί το εφετινό καλοκαίρι εκτιμά ο Μ. Σχοινάς

Το γεγονός πως θα πρέπει η Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει φέτος το καλοκαίρι τα κέρδη της επιτυχημένης διαχείρισης του κορονοϊού υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Θα έχουμε φέτος ευρωπαϊκό καλοκαίρι» και δεν θα χαθεί η σαιζόν, διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς που ανέφερε ότι η Ελλάδα φέτος αποτελεί ασφαλής επιλογή τουριστικού προορισμού χάρις στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στη διαδικτυακή συζήτηση που αποτέλεσε πρωτοβουλία της εφημερίδας«Μακεδονία της Κυριακής» και «Θεσσαλονίκη» και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΣΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην σημασία του πακέτου μέτρων που έλαβε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα για τον τουρισμό, σημειώνοντας πως «χωρίς αυτό το περίγραμμα δεν θα υπήρχε κανένα περιθώριο για τις κυβερνήσεις να χτίσουν τα δικά τους πρωτόκολλα ασφαλείας που θα επέτρεπαν στους κλάδους του τουρισμού και των μεταφορών να ξεκινήσουν»

Επιπλέον σημείωσε πως θα ήταν μεγάλο λάθος να δοθεί μια απευθείας εντολή από τις Βρυξέλλες για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αλλά αντιθέτως η ΕΕ έδωσε την ευκαιρία στις κυβερνήσεις να καταρτίσουν τα δικά τους σχέδια για τον τουρισμό και να βρουν τις δικές τους έξυπνες λύσεις μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Για τα «health check» και τα διαβατήρια υγείας ο κ. Σχοινάς αναφέρει πως δεν τα απαγόρευσε η Κομισιόν, αλλά και δεν τα πρότεινε επίσης ρητά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις χώρες να διαμορφώσουν τις δικές τους συμφωνίες με χώρες που έχουν ίδια ή διαφορετικά επιδημιολογικά προφίλ, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις.

«Θα υπάρξει ελληνικό καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Σχοινάς «αυτό δεν ήταν αυτονόητο πριν από 10-15 ημέρες» και υπογράμμισε πως θα υπάρξει ένα καλοκαίρι βασισμένο στις έξυπνες λύσεις και ασφαλείς επιλογές που αναμένεται να ενισχύσει την θέση της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη. «Η Ελλάδα τώρα προβάλλει ως ένας ιδανικός προορισμός καλοκαιριού όχι μόνο για τα γνωστά της πλεονεκτήματα, αλλά και γιατί η επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης μας έδωσε ένα αριθμό πλεονεκτημάτων που άλλοι δεν έχουν» και τόνισε την ανάγκη να κεφαλαιοποιήσει η χώρα αυτό το κέρδος φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύει το τουριστικό brand της Ελλάδας η καλή διαχείριση της πανδημίας

Συμφωνία με μεγάλους tour operators για να φέρνουν στην Ελλάδα μεγάλο αριθμό επισκεπτών προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία ζητεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία κατά της Airbnb από 11 πόλεις της Ευρώπης

Εντάσσεται και η Πράγα στην ομάδα πόλεων που ζητούν ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και προωθεί περιοριστικά μέτρα. Η δικαίωση της Airbnb από το Ευρωδικαστήριο. Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερο μερίδιο στην οικονομία διεκδικεί η μεταποίηση

Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων τόνισαν σε διαδικτυακή συζήτηση του ΙΟΒΕ ότι μετά την κρίση του κορονοϊού η μεταποίηση πρέπει να ενισχύσει τη θέση της και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.