Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

Στα μέτρα ενίσχυσης των ιδιοκτητών που έχασαν μέρος των ενοικίων που λαμβάνουν, από την υποχρεωτική μείωση που επέβαλε η κυβέρνηση, στάθηκε ο υφ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, τις μειώσεις φόρων και την ενίσχυση των ιδιοκτητών ανέλυσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σημείωσε ότι είναι δεδομένη η πρόσθετη ανεργία και η ύφεση.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβληθεί νέο μνημόνιο. «Δεν μιλάμε για μνημόνιο. Από τον επόμενο χρόνο θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Αυτή είναι η βάση της συμφωνίας που γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σημείωσε ότι αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

Ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε πως, προκειμένου οι ίδιοι να μην αισθάνονται απροστάτευτοι, η κυβέρνηση θα αναλάβει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν. «Υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3 στους ιδιοκτήτες, από όποιο ακίνητο έχασαν ενοίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφ. Οικονομικών επισήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

Για την ανεργία παραδέχθηκε ότι η ύφεση προκαλεί αμφιβολία για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας και πολλές επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα μπορούν να απασχολούν στο μέλλον όλους τους εργαζόμενους. «Εμείς προσπαθούμε, επειδή θεωρούμε ότι η κρίση είναι προσωρινή, να παραμείνουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία», σημείωσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά τουριστών που θα ικανοποιήσουν την κυβέρνηση φέτος, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «θα είμαστε καλά εάν περάσουμε το 40% τον Ιούλιο και Αύγουστο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Οι... φυλές των ιδιοκτητών και η αντίδραση στην κρίση

Οι επαγγελματίες της βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι «ερασιτέχνες» και οι εξειδικευμένες εταιρείες αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη αναταραχή. Αντέχουν οι τουριστικές περιοχές, μεγάλη μείωση αγγελιών στην Αθήνα.
gerapetritis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιθανή φορολογική ενίσχυση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε την κοινωνική συστράτευση απέναντι στην πανδημία και ανέφερε πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν το 40% των μισθωμάτων λόγω των πρόσφατων διατάξεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα ενίσχυσης για τον τουρισμό σχεδιάζει τώρα το υπ. Οικονομικών

Ήδη έχει επιτευχθεί ανάσχεση απολύσεων, καθώς 212.059 επιχειρήσεις με 312.860 εργαζόμενους έχουν υποβάλει αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Στα 15 δισ. ευρώ η συνολική δαπάνη για μέτρα στήριξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 25 προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τα υπουργεία

Με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων ώστε να λυθούν προβλήματα σε φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά και οικονομικά θέματα.