ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΣΒΕ: Πλήρης ικανοποίηση από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Την πλήρη ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Σύνδεσμός Βιομηχάνων Ελλάδος.

Με απολύτως θετικό τρόπο υποδέχθηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) την υιοθέτηση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, των προτάσεών του για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την εξαγγελθείσα Ζώνη Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, η διοίκηση του ΣΒΕ κάνει λόγο για τολμηρή απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, που πλέον συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Σημειώνει δε ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, θα ετοιμαστεί άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, ούτως ώστε η υλοποίηση της Ζώνης να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά με το τεχνολογικό πάγκο, Thess Intec, επισημαίνεται ότι αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του ΣΒΕ και συνολικά των φορέων της Θεσσαλονίκης κι έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό σε λιγότερο από 50 μέρες από την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, γεγονός πρωτόγνωρο για ελληνική κυβέρνηση. Κατά τον ΣΒΕ, είναι απόλυτα σωστή η ρήτρα των δύο ετών που έθεσε ο πρωθυπουργός στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, για τη συλλογή ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα να εγκατασταθούν στο νέο τεχνολογικό πάρκο «Thess Intec».

Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με όρους management ιδιωτικής επιχείρησης φέρνει αισιοδοξία για την επίλυση πολλών άλλων προβλημάτων που λιμνάζουν επί δεκαετίες, και αφορούν στη βελτίωση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και στην υλοποίηση επενδύσεων.

Νέες θέσεις εργασίας από την εξυγίανση της περιοχής Καλοχωρίου

Αναφερόμενη στην εξυγίανση της Περιοχής Καλοχωρίου, η διοίκηση του ΣΒΕ υπενθυμίζει ότι πρόκειται για κάτι που ο ΣΒΕ διεκδικεί την τελευταία πενταετία, το οποίο αφορά στην εξυγίανση και οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης του Καλοχωρίου. Η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, με την αξιοποίηση της εμπειρίας και των προτάσεων του ΣΒΕ, με βεβαιότητα θα συμβάλλει στη προσέλκυση και υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επισημαίνεται.

Για τα μακεδονικά προϊόντα, τέλος, υπογραμμίζεται η σημασία που απέδωσε ο πρωθυπουργός, με τη δέσμευσή του για προστασία των προϊόντων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» και επισημαίνεται ότι δικαιώνεται η θέση του ΣΒΕ για διεθνή κατοχύρωση των σχετικών brand names, προκειμένου να υπάρξει αποφυγή προβλημάτων με ομοειδή προϊόντα από τη Βόρεια Μακεδονία που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις διεθνείς αγορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθ. Σαββάκης (ΣΒΕ): Η ψυχολογία της οικονομίας της αγοράς έχει βελτιωθεί

"Περάσαμε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά η περίοδος των capital controls μόνο με στίβο μάχης μπορεί να προσομοιάσει" τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης σε ξένους επενδυτές: Έχουμε επιθετική ατζέντα μεταρρυθμίσεων

Μιλώντας στο συνέδριο του ΧΑ και της Morgan Stanley στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που προκαλούν αντιδράσεις. Τι είπε για την αύξηση των μισθών και τις ελληνικές startups.