Φωτο: Pixabay

Δίνονται σήμερα 235,4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ 53.351 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την χορήγηση της ενίσχυσης.

Το ποσό των 235,4 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πιστώνεται σήμερα. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, με την συνολική χρηματοδοτική ενίσχυση που έχει καταβληθεί να ανέρχεται στα 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία θα κινηθεί καλύτερα απ' αυτήν της ευρωζώνης

Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία δε θα επηρεαστεί στον βαθμό που αναμένεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας εμφανίστηκε ο υπ. Οικονομικών, που έκανε λόγο για νέα έξοδο στις αγορές.