Φώτο: Shutterstock

Πιστώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 6.256 επιχειρήσεις

Στα 384,64 εκατ. ευρώ έφτασε το συνολικό ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πιστώθηκε σε 480.810 επιχειρήσεις.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ποσό συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ.  Πλέον μετά την ολοκλήρωση της καταβολής των παραπάνω ενισχύσεων, συνολικά 480.810 επιχειρήσεις θα έχουν λάβει Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 384.648.000 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport, εντόπισαν 595 περιπτώσεις επιχειρήσεων-δικαιούχων της ενίσχυσης, οι οποίες είχαν δηλώσει λανθασμένο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Οι επιχειρήσεις αυτές θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ με ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να διορθώσουν το IBAN. Μόλις πραγματοποιήσουν τη διόρθωση, θα λάβουν και αυτές Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 476.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση αποδεικνύει, έτσι, έμπρακτα ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρήσεων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, υλοποιώντας στοχευμένες πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώσεις - «φωτιά» για παρεμπόδιση ελέγχων της ΑΑΔΕ και ταμειακές - «μαϊμού»

Υψηλά πρόστιμα, κλείσιμο επιχειρήσεων και αναστολή ΑΦΜ προβλέπει τροπολογία του υπ. Οικονομικών για περιπτώσεις βίαιης παρεμπόδισης ελέγχων και παραποίησης ταμειακών μηχανών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκε η παράταση έως 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον αριθμό των δόσεων, οι οποίες θα παραμείνουν οκτώ και ως εκ τούτου όσοι κάνουν χρήση της παράτασης θα κληθούν να καταβάλουν δύο δόσεις στα τέλη Αυγούστου.