Φώτο: Shutterstock

Πακέτο βοήθειας για τις αερομεταφορές ύψους 400 εκ. ευρώ ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά το υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πακέτο μέτρο στήριξης των αεροπορικών ενώ ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερο μέρος βοήθειας αν κριθεί απαραίτητο.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ύψους 24 δισ. ευρώ της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης, της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ένα πακέτο μέτρων για την στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού, ύψους 300-400 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, η διάσωση των θέσεων εργασίας αλλά και να τονωθεί ο τουρισμός που αποτελεί σημείο «κλειδί» για την ελληνική οικονομία και φέτος αναμένεται να καταγράφει τουλάχιστον 50% μείωση των επισκεπτών.Τα μέτρα θα αφορούν το σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών, δηλαδή αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και εταιρείες handling και cargo, αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο μέρος της οικονομικής βοήθειας αν κριθεί απαραίτητο.

Η συζήτηση για τα μέτρα στήριξης είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς να έχουν οριστικοποιήσει τις τελευταίες μέρες τις λεπτομέρειες και τους όρους του πακέτου που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στο υπουργικό συμβούλιο. Αμέσως μετά αναμένονται οι ανακοινώσεις από τους υπουργούς  Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean Airlines έχει ζητήσει κρατική στήριξη, καθώς το πλήγμα στη λειτουργία της από την πανδημία -όπως άλλωστε για όλες τις αερομεταφορές ανά την υφήλιο- είναι συντριπτικό, με την εταιρεία να προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστεί όχι μόνο να μειώσει πτήσεις αλλά και να λάβει πιο «δραστικά» μέτρα προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μίχαλος: Να αξιοποιηθούν άμεσα και έξυπνα οι προτάσεις Πισσαρίδη

Nα διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ και ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει ο Μητσοτάκης νέο lockdown, εξετάζονται μέτρα στην εστίαση

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων όπως την αποστολή μηνύματος και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών σκέφτεται η κυβέρνηση για να μην κινδυνεύσει η οικονομία με δεύτερο lockdown.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης: Η Οικονομική Διπλωματία πολιτικό στοίχημα της κυβέρνησης

«Σε όλη την περίοδο της καραντίνας η Οικονομική Διπλωματία διατήρησε διεθνείς σχέσεις με δυνητικούς επενδυτές και επαναπροσδιόρισε στόχους και προτεραιότητες για την «επόμενη μέρα»,. τόνισε ο υφυπουργός.