Ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης. Φωτό: ΑΠΕ.

Τρίμηνη παράταση της επιδότησης τόκων ζητούν οι βιομήχανοι

Με επιστολή του προς την κυβέρνηση ο ΣΒΕ υποστηρίζει ότι: «Θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των επιχειρήσεων, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Τη συνέχιση της επιδότησης των τόκων για τουλάχιστον 3 μήνες, καθώς επίσης και να διευκρινιστεί το θέμα που αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος δανειοδότησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ζητά ο ΣΒΕ με επιστολή του προς την κυβέρνηση.

Η επιστολή έχει ως παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ι. Τσακίρη, και τον Υπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θ. Καράογλου.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

«Σε συνέχεια των επικοινωνιών μας, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και μεταποίησης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID19, επιθυμούμε, καταρχήν, να σας ευχαριστήσουμε για τις συνεχείς και σημαντικές προσπάθειές σας και το επίπονο έργο που συνεχίζετε να καταβάλετε.

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να επανέλθουμε στην πρότασή μας για συνέχιση της επιδότησης των τόκων για τουλάχιστον 3 μήνες, με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση των επιχειρήσεων στο μέτρο αυτό. Παρακαλούμε για την υποστήριξή σας, στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς, εκτιμούμε ότι, η επέκταση αυτή θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των επιχειρήσεων, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Στην ίδια κατεύθυνση, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, κινείται και το πρόγραμμα δανειοδότησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 80%. Για την επιτυχή χρήση του προγράμματος αυτού εκτιμούμε ότι, θα πρέπει να διευκρινιστεί το θέμα που αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Σχετικά με το θέμα αυτό, πιστεύουμε ότι, η διατήρηση των θέσεων εργασίας θα πρέπει να υπολογιστεί στη βάση του συνολικού αριθμού των θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υπολογισμού δε λαμβάνει υπόψη του τα μέτρα που αφορούν σε μείωση ωρών εργασίας, όπως μεταξύ άλλων, οι αναστολές, οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, κλπ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο Δεύτερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι κανόνες 

Βασική παράμετρος είναι η κάλυψη από το κράτος μέρους (60%) απώλειας έως 50%, την οποία ενδεχομένως θα υποστούν στις καθαρές αποδοχές τους οι εργαζόμενοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 25 προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τα υπουργεία

Με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων ώστε να λυθούν προβλήματα σε φορολογικά, ασφαλιστικά, εργατικά και οικονομικά θέματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου

Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπ. Ανάπτυξης που συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.