ΓΔ: 890 1.22% Τζίρος: 10.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:07:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Βουτιά» 67,5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τον Απρίλιο ταξινομήθηκαν μόλις 2.434 οχήματα στην Ελλάδα με τις πωλήσεις αυτοκινήτων το φετινό πεντάμηνο να καταγράφουν πτώση 46% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Αν και ο Μάιος έκανε την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων να αναθαρρήσει από την πτώση του Απριλίου, όμως δεν κατάφερε να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 67,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με 4.497 μόλις μονάδες, ενώ το φετινό πεντάμηνο ήταν μειωμένο κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019.

Τις περισσότερες πωλήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και αυτό τον μήνα σημείωσε η Β κατηγορία, καθώς το 48,8% των πελατών επέλεξε όχημα της κατηγορίας, με τα SUV να πετυχαίνουν το 19,2% του συνόλου των πωλήσεων. Η αμέσως επόμενη κατηγορία που καταγράφει άνοδο είναι η C με τις συνολικές πωλήσεις να φθάνουν το 36%.

Από το σύνολο των πωληθέντων αυτοκινήτων το 55,7% έχουν ως βασικό καύσιμο την βενζίνη, ενώ ακολούθησε το πετρέλαιο με 27%. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα υβριδικά οχήματα με ποσοστό 14,2% του συνόλου των πωλήσεων. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και τα ηλεκτρικά με το ποσοστό του 1,3% των αυτοκινήτων να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τέλος, το 1,8% των αυτοκινήτων είχαν ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Απρίλιο του 2020 στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν μόλις 2.434 οχήματα, ενώ σε όλη την Ευρώπη τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν αγγίζουν τις 287.861 μονάδες.

Αρνητικό ήταν το πρόσημο και στις πωλήσεις καινούριων φορτηγών (-29,5%) με 522 μονάδες, ενώ τον Μάιο -και παρά την προσδοκία της έναρξης της τουριστικής περιόδου- ταξινομήθηκαν μόλις 5 λεωφορεία. Τέλος, ταξινομήθηκαν 3.655 δίκυκλα σημειώνοντας μείωση 24,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

odos_pyrgos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα τέλη του 2024 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής, το έργο μετά από ταλαιπωρία 15 ετών βρίσκεται στην τελική ευθεία και μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023 θα έχει παραδοθεί ένα κομμάτι του έργου.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπιδοτείται η αντικατάσταση συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια

Η απόσυρση των παλιών οχημάτων είναι προαιρετική, με εξαίρεση τα ταξί για τα οποία είναι υποχρεωτική, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 73,3% στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο οχημάτων το β' τρίμηνο

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων παρουσίασε αύξηση 89,5% το β' τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2020.