ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Γ. Χαντζηνικολάου: Σημαντική βελτίωση συνθηκών για τις τράπεζες το 2019

Ολοκληρώθηκε, με τηλεδιάσκεψη, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ο αναπληρωτής διευθ. σύμβουλος της Eurobank Στ. Ιωάννου αναλαμβάνει πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη, η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης εκπροσώπων των μελών και της Γενικής Γραμματείας  της ΕΕΤ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ, κ. Γ. Χαντζηνικολάου στην ομιλία του  αναφέρθηκε στις εξαιρετικά καλές συνθήκες, με τις οποίες λειτούργησε το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα το 2019, έτος κατά το οποίο:

  • Επετεύχθη αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.
  • Ενισχύθηκε η ρευστότητά τους (με επιστροφή καταθέσεων, κ.α.).
  • Διατηρήθηκε και επεκτάθηκε η κερδοφορία τους.
  • Έγινε πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «χωρίς αμφιβολία το 2019 υπήρξε έτος σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».  

Συγχρόνως, όμως, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ υπογράμμισε ότι με την τρέχουσα υγειονομική κρίση, και παρά τις άμεσες και έγκαιρες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, καθώς επίσης των Ευρωπαϊκών Θεσμών και Εποπτικών φορέων, δημιουργούνται νέες προκλήσεις και ανάγκες για τις Τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

«Η άμεση, πλήρης και αποτελεσματική χρηματοδότηση και στήριξη της πραγματικής οικονομίας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα των μελών μας», τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην πλούσια δράση της ΕΕΤ και για το 2019, εξήρε ιδιαίτερα την πολύτιμη προσφορά δύο έμπειρων υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών. Του κ. Γ. Αρώνη και του κ. Θ. Καλαντώνη, οι οποίοι ως Πρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αντίστοιχα, συντόνισαν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα το έργο των επιτροπών και αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη.  Την Προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής αναλαμβάνει πλέον ένα ακόμη διακεκριμένο στέλεχος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαντζηνικολάου: Ρεκόρ νέων δανείων το 2020, θα δοθούν 15 δισ. το 2021

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να εφαρμόσουν το σχέδιο Ηρακλής, ενώ συνεχίζουν να αξιολογούν την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για ίδρυση bad bank, δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: 20 δισ. και μέτρα στήριξης νοικοκυριών 45 δισ. ευρώ το 2020

Οι τράπεζες χρηματοδότησαν 30 χιλ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντλώντας 6,5 δισ. ευρώ από τα δύο εγγυοδοτικά προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας πετυχαίνοντας επίδοση - ρεκόρ στην απορροφητικότητα κεφαλαίων, που έφτασε το 95%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Νέες αναστολές στα δάνεια ως τις 31 Μαρτίου

Δικαίωμα να ζητήσουν αναστολή πληρωμής του δανείου της θα έχουν οι ενήμεροι δανειολήπτες οι οποίοι δεν έχουν σε ισχύ άλλη αντίστοιχη ευνοϊκή ρύθμιση όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.