ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτό: ΑΠΕ

Αλ. Πατέλης: Η ελληνική οικονομία δεν θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη» είπε   κ. Πατέλης και επεσήμανε πως «τόσο στη διάρκεια του lockdown στην πατρίδα μας συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα» .

Σημείωσε δε ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα δεν πάγωσε και παρέθεσε ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.

Πέρα από την προσέλκυση επενδύσεων, όπως είπε ο κ.Πατέλης, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορονοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Ο  κ.Πατέλης  υπογράμμισε την σημασία που θα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε  πως εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν πρέπει να υπάρχει προσοχή στον τρόπο διαχείρισης τους.

«Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως, ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην ΕΕ το φθινόπωρο» είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Σχέδιο για επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ

Ο Κ. Πιερρακάκης προαναγγέλλει την επικείμενη παρουσίαση 30 επενδυτικών ευκαιριών αξίας έως 20 δισ. ευρώ και τονίζει τη σημασία μεγάλων επιχειρήσεων, τεχνολογίας και εξαγωγών για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Κυριάκος Πιερρακάκης στο γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Πώς λειτουργεί ο «Κουμπαράς για τη νέα γενιά» και τι αλλάζει

Ο Κ. Πιερρακάκης, μέσω βίντεο στα social media, εξηγεί με ερωταπαντήσεις τη λειτουργία της πρωτοβουλίας «Κουμπαράς για τη νέα γενιά», τονίζοντας πως πρόκειται για ειδικό επενδυτικό λογαριασμό και όχι απλή αποταμίευση.
Αλαμπάση, ελβετικά δάνεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Εκπνέει η προθεσμία για «κούρεμα» οφειλής έως 50%

Το 60% των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για «κούρεμα» οφειλής. Τι δηλώνει η Θεώνη Αλαμπάση, επικεφαλής της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους στο Business Daily.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Οικονομικών απαντά στον Φραγκίσκο Κουτεντάκη της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η προσέλκυση ανθρώπων και εταιρειών φέρνει έσοδα και ενισχύει τα δημόσια οικονομικά, δημιουργώντας χώρο για χαμηλότερους φόρους και στηρίζοντας την κοινωνία, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται νέο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα.
κουμπαράς και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κερδίζουν τράπεζες, ασφαλιστικές και γονείς από τον παιδικό «κουμπαρά»

Τα οφέλη του παιδικού επενδυτικού «κουμπαρά» για οικογένειες, τράπεζες και ασφαλιστικές. Στρέφει την κοινωνία προς την αποταμίευσης και τις επενδύσεις, δημιουργεί ανταγωνισμό για νέα προϊόντα.