ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αισιοδοξία Σταϊκούρα για μείωση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα

Στο Eurogroup Σεπτεμβρίου θα τεθούν οι βάσεις της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους προκειμένου να υπάρξει μείωση των στόχων για τα ελληνικά δημοσιονομικά μεγέθη.

Αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα είναι πρόθυμοι στο Eurogroup το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την αναθεώρηση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός στο εν λόγω Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση όχι μόνο για την «επιστροφή των κανόνων» που υπάρχουν στην Ευρωζώνη για τα δημοσιονομικά δεδομένα των κρατών μελών αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε οι εν λόγω όροι να επανεξεταστούν για το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από απόφαση του Eurogroup τον Μάρτιο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ουσιαστικά έχει «παγώσει» με αποτέλεσμα τα κράτη-μέλη να μην είναι υπό «εξέταση» για την πορεία χρέους και ελλείμματος ή πλεονάσματος για το 2020. 

Επιπρόσθετα ο κ. Σταϊκούρας επικεντρώθηκε στα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξης τα οποία έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις κινήσεις κυρίως της ΕΚΤ, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε δεκτά και τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών PEPP, μία κίνηση η οποία έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως την ελληνική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα δάνεια του ESM

«Σχετικά ικανοποιητικά τα στοιχεία για το α' τρίμηνο», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο ζήτησε ο Σταϊκούρας από τον Ρέγκλινγκ

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας κοροναϊού πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση με τον Κλ. Ρέγκλινγκ.