Φώτο: Shutterstock

Η Κομισιόν επεκτείνει, κατά 6 μήνες, την εποπτεία της Ελλάδας

Πρόκειται για ένα τυπικό και διαδικαστικό βήμα, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας για ολοκλήρωση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Στην επέκταση, κατά έξι μήνες, του πλαισίου ενισχυμένης παρακολούθησης για την Ελλάδα, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κανονισμό της ΕΕ που έχει ήδη υιοθετηθεί, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για ένα τυπικό και διαδικαστικό βήμα, για το οποίο έχει υπάρξει διαβούλευση με την Ελλάδα και το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας για ολοκλήρωση της εφαρμογής των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί έναντι του Eurogroup, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος σταθερότητας.

Η επόμενη έκθεση ενισχυμένης παρακολούθησης για την Ελλάδα θα δημοσιευτεί το Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή, εγκρίθηκαν οι αλλαγές από Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως οι τροποποιήσεις που κοινοποίησε η Ελλάδα για το αρχικό καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής συνάδει με το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Αύξηση στον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Στην αύξηση συνέβαλαν η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών και των κατασκευών. Αντίθετα, υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη στον τομέα του λιανικού εμπορίου.