ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Νέος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Θεόδωρος Πελαγίδης

Ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η κα Νίκη Μαριόλη διορίστηκε Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τον διορισμό του Θεόδωρου Πελαγίδη, Καθηγητή στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στη θέση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για εξαετή θητεία, αποφάσισε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνέχεια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Ο Θοδωρής Πελαγίδης είναι Senior Fellow στο Brookings Institution US, & καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει διατελέσει Fulbright scholar στο Columbia University, US & NBG professorial fellow στο LSE. Έχει τουλάχιστον 50 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις με κριτές μεταξύ των οποίων: The Journal of Economic Policy Reform, The Journal of Policy Modelling, Cambridge Journal of Economics, International Review of Law and Economics, Journal of Economic Studies, European Journal of Law and Economics, etc.

Στην Ελλάδα έχει συγγράψει 13 μονογραφίες. Διεθνώς έχει συγγράψει με τον Μ. Μητσόπουλο τα βιβλία, Understanding the Crisis in Greece. From Boom to Bust, MacMillan/Palgrave 2011 & 2012 (2nd edition), Greece. From Exit to Recovery? Brookings Institution Publ. 2014 και Who’s to Blame for Greece? MacMillan/Palgrave 2016 και Who’s to Blame for Greece? How Austerity and Populism have Destroyed a Country with High Potential, MacMillan/Palgrave 2018, 2nd Edition. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στους Financial Times, e-CNN, e- NYT & The Guardian και έχει εργασθεί στο Internal Evaluation Office, IMF.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε την Νομική Σύμβουλο του Κράτους  Νίκη Μαριόλη, ως Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τέλος, επέλεξε ως Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον κ. Μενέλαο Τσουπλάκη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και ως μέλη την κα. Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Βασίλειο Κουγέα, Καθηγητή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, τον κ. Ανδρέα Παπαστάμου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και τον κ. Νικόλαο Δουλαδίρη, ειδικό επιστήμονα στον Συνήγορο του Πολίτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Στουρνάρας βάζει «φρένο» σε νέα μείωση επιτοκίων

Ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκφράζει επιφυλάξεις για νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, τονίζοντας ότι ήδη έχουν χαλαρώσει αρκετά οι όροι χρηματοδότησης αλλά και ότι η νομισματική πολιτική δεν αρκεί μόνη της.
Γιάννης Στουρνάρας πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ανάγκη αναθεώρησης εντολών των κεντρικών τραπεζών

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο του στο International Banker, τονίζει ότι οι κεντρικές τράπεζες αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και χρειάζονται εκσυγχρονισμένες εντολές, με επίκεντρο τη σταθερότητα.
Γιάννης Στουρνάρας πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ο Σεντένο πέτυχε ανάπτυξη με πειθαρχία, ωφέλησε την Ευρωζώνη

Ο Γιάννης Στουρνάρας εξήρε τον Μάριο Σεντένο για τον ρόλο του στις μεταρρυθμίσεις, την ενίσχυση της Ευρωζώνης και την πρόοδο των αγορών εργασίας, υπογραμμίζοντας την καθαρότητα και πρακτικότητα της σκέψης του.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα κλειδί για την πράσινη μετάβαση

Επιχειρηματική ευκαιρία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελεί η πράσινη μετάβαση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στο Ελληνογερμανικό Sustainability Forum
Χριστίνα Παπακωνσταντίνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Παπακωνσταντίνου: Η πρόκληση και οι ευκαιρίες του ψηφιακού ευρώ

Το ψηφιακό ευρώ ως τη μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της δεκαετίας για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέδειξε η Υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στο 6ο ΟΤ Forum.