Φώτο: Shutterstock

Εγκρίνεται αύριο το σχέδιο «Ηρακλής» από την Κομισιόν

Την έγκριση του σχεδίου για την τιτλοποίηση προβληματικών δανείων με κρατικές εγγυήσεις θα αποφασίσει αύριο η Κομισιόν, δηλώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Την έγκριση της για την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» για τη γρήγορη μείωση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να δώσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλείται το Bloomberg.

Το σχέδιο προβλέπει την παροχή εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι του ποσού των 9 δισ. ευρώ, οι οποίες θα καλύψουν τις ενδεχόμενες ζημιές από τα καλύτερης ποιότητας δάνεια, που θα τιτλοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες θα καταβάλλουν στο Δημόσιο προμήθειες για τις εγγυήσεις που θα παρέχει.

Σημειώνεται ότι αύριο και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βεστάγκερ, η οποίο είναι πιθανό να προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Enria
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενρία: Σε ποια περίπτωση θα εξετάσει η ΕΚΤ τη λύση της bad bank

Τα κεφάλαια των τραπεζών είναι αρκετά, εάν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, δηλώνει ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ. Προς παράταση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων.