ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκρίνεται αύριο το σχέδιο «Ηρακλής» από την Κομισιόν

Την έγκριση του σχεδίου για την τιτλοποίηση προβληματικών δανείων με κρατικές εγγυήσεις θα αποφασίσει αύριο η Κομισιόν, δηλώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Την έγκριση της για την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» για τη γρήγορη μείωση των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να δώσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλείται το Bloomberg.

Το σχέδιο προβλέπει την παροχή εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι του ποσού των 9 δισ. ευρώ, οι οποίες θα καλύψουν τις ενδεχόμενες ζημιές από τα καλύτερης ποιότητας δάνεια, που θα τιτλοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες. Οι τράπεζες θα καταβάλλουν στο Δημόσιο προμήθειες για τις εγγυήσεις που θα παρέχει.

Σημειώνεται ότι αύριο και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βεστάγκερ, η οποίο είναι πιθανό να προχωρήσει σε δηλώσεις για το θέμα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Να λειτουργήσει ομαλά ο μηχανισμός αναγκαστικής εκτέλεσης

Ο γενικός διευθυντής της Intrum Hellas σημείωσε πως τα επόμενα έτη, σημαντικός όγκος ακινήτων θα αποκτηθεί από τις real estate εταιρείες που δημιουργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναθεωρεί η ΕΚΤ τη «μαύρη» πρόβλεψη για κόκκινα δάνεια 1,4 τρισ.

Ανησυχία προκαλεί, όμως, στον επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία το ποσοστό των δανείων που βρίσκονται σε αναστολή, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να αξιολογήσουν σωστά την ικανότητα των δανειοληπτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Ελλάδος: Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη για ίδρυση bad bank

Μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 35,8% διαπιστώνει η ΤτΕ, σημειώνοντας όμως ότι παραμένει πολύ υψηλός, ενώ μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των τραπεζών αποτελείται από αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει την ίδρυση bad banks η Κομισιόν από τα ευρωπαϊκά κράτη

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων η ίδρυση εθνικών bad banks με δικτύωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενθαρρύνεται και η προληπτική στήριξη τραπεζών με κεφάλαια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επί θύραις το σχέδιο Κομισιόν για την ίδρυση bad banks

Την επόμενη εβδομάδα αποκαλύπτεται το στρατηγικό σχέδιο της Κομισιόν για τα «κόκκινα» δάνεια, υπό την πίεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. «Δεν πρέπει να σταματήσει ο δανεισμός», τονίζει η αρμόδια επίτροπος.