ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού Σκύρος και Τήνος

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Σκύρου ξεπερνάει το 75% ενώ η Τήνος κατέγραψε τον Ιούλιο 50.404 αφίξεις, με το Λιμεναρχείο να θεωρεί τα φετινά στοιχεία καλά δεδομένουν των συνθηκών που επικρατούν.

Το στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν φιλοδοξεί να κερδίσει το νησί της Σκύρου, αφού παρουσιάζει ήδη πληρότητα 75% στα τουριστικά καταλύματα με περαιτέρω αυξητικές τάσεις για τον Αύγουστο. Σταθερή αξία παραμένει η Τήνος από άποψη τουριστικής ζήτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.404 αφίξεις έναντι 92.389 του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, «στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, η Σκύρος κινείται ικανοποιητικά με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να έχει υπερβεί το 75%. Με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και στην εστίαση και με πλήρη και συνεπή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλων, δουλεύουμε μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους επισκέπτες μας».

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου, βρίσκεται στις υπηρεσίες των κατοίκων και επισκεπτών εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικό πνευμονολόγο, γιατρό ΕΟΔΥ και στρατιωτικό γιατρό.

Η Σκύρος είναι παραδοσιακά ένα νησί που αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες επισκέπτες και δεν στηρίζεται στον τουρισμό από το εξωτερικό, όπως άλλα νησιά της χώρας, όπως τονίζεται.

Παράλληλα, το νησί αξιοποιεί και μια σημαντική ιδιαιτερότητα που στις φετινές συνθήκες το καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς γι' αυτό το καλοκαίρι, αφού αποτελεί ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας, ενώ έχει περισσότερες από 180 παραλίες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία μη οργανωμένες.

Στην Τήνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, αν υπολογιστεί ότι οι κατάπλοι είχαν φέτος περίπου 60% πληρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες ήταν κατά 40% λιγότεροι, λόγω των μέτρων της πανδημίας, οι φετινές αφίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καλές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος και προσθέτει: «Εκπέμψαμε τα σωστά μηνύματα τον κατάλληλο χρόνο και στο κατάλληλο κοινό και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Προσβλέπουμε σε ένα ακόμα καλύτερο Αύγουστο, εάν δεν υπάρξει δραματική τροπή στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που η Τήνος έμεινε μακριά από το επιδημικό φαινόμενο και εξακολουθεί να παραμένει ένας ασφαλής προορισμός».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παράταση ως τον φετινό Αύγουστο για το «Σπίτι μου 2»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέτρα για το «Σπίτι μου 2», την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις, επέκταση συλλογικών συμβάσεων σε εστίαση και ζαχαρώδη, αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα για χιλιάδες εργαζόμενους.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού

Ο Σ. Παπασταύρου παρουσίασε το νέο, ολιστικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού, με στόχο βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος. Έμφαση δίνεται στις ΑΠΕ, τις περιοχές Natura και στη θωράκιση ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ξεκινά 23/5/2026 και διαρκεί 13 μήνες. Δικαιούχοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.