ΓΔ: 2218.96 0.57% Τζίρος: 187.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:39
Φωτο: ΑΠΕ

Επίσημα στον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης η Bulgartransgaz 

Παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας ολοκληρώνεται σήμερα στις 12.30, η διαδικασία συμμετοχής της βουλγαρικής εταιρείας. 

Παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Βουλγαρίας θα μπουν σήμερα οι υπογραφές και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμμετοχής της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στην τελετή υπογραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του και των δύο αντιπροσωπειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alexandros Exarchou_AKTOR Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέργεια, παραχωρήσεις οι νέες ατμομηχανές ανάπτυξης για τον όμιλο AKTOR

Ενέργεια και παραχωρήσεις θα αποφέρουν το 75% του ετήσιου EBITDA έως το 20230 με τις κατασκευές να περιορίζονται στο 25%. Σύσταση νέας θυγατρικής που θα δραστηριοποιείται στο LNG μετά τη μεγάλη 20ετή συμφωνία που έκλεισε ο όμιλος.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία θα λαμβάνει ετησίως 400 εκ. κ.μ LNG από τις ΗΠΑ

Η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ετήσια παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG, όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο. Σε πέντε χρόνια, θα παραλάβει συνολικά δύο δισ. κυβικά μέτρα αμερικανικού LNG.
Πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το 2026 αποφασίζει ο όμιλος Κοπελούζου για το δεύτερο FSRU στη Θράκη

Χωρίς ευρωπαϊκή επιδότηση το δεύτερο FSRU που βρίσκεται στα σκαριά στη Θράκη. Περιορισμένο περιθώριο κέρδους λόγω ταρίφας και σε ποια φάση βρίσκεται η διασύνδεση με την Αίγυπτο. Τι προβληματίζει τον όμιλο Κοπελούζου που θα αποφασίσει το 2026.
Αλέξανδρος Εξάρχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με γεμάτες «βαλίτσες» από τις ΗΠΑ ο Αλ. Εξάρχου, το LNG και οι υποδομές

Με νέες συμφωνίες LNG και επαφές στον Λευκό Οίκο, επιστρέφει ο επικεφαλή του ομίλου AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου, από τις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του αμερικανικού σχεδίου ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη η Ελλάδα.
Πλοίο LNG στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Αυξημένη παραγωγή LNG θα μετριάσει μελλοντικές μειώσεις τιμών

Ο ΥΠΟΙΚ Κατάρ, Αλ-Κουαρί, τόνισε ότι η αύξηση της παραγωγής LNG θα αμβλύνει τις επιπτώσεις πιθανών μειώσεων στις τιμές πετρελαίου και πως η πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική περιορίζει την ανάγκη προσφυγής σε χρέος.