ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Μειώθηκαν κατά 61% οι κενές θέσεις εργασίας

Στις 5.594 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019 σε ποσοστό 61% όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο /εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας οι θέσεις που θα καλυφθούν από:

  • μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης
  • εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση
  • προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές
  • εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 5,1% σε κενές θέσεις εργασίας το γ' τρίμηνο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 5,1% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ' τρίμηνο σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2018, έναντι αύξησης 21,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017.