Φώτο: Shutterstock

Πτώση 16,2% στον βιομηχανικό κύκλο εργασιών τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών στη Βιομηχανία παρουσίασε αύξηση 0,4%. Μείωση 9,6% στον δείκτη δωδεκαμήνου.

Μείωση 16,2% παρουσίασε ο τζίρος στη βιομηχανία τον Ιούλιο, σε σύγκριση με πέρυσι, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών στη Βιομηχανία παρουσίασε αύξηση 0,4%. 

Παράλληλα, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2019 – Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2018 – Ιουλίου 2019, παρουσίασε μείωση 9,6%, έναντι αύξησης 4,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η ετήσια μείωση κατά 16,2% προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
• Μείωση κατά 16,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
• Αύξηση κατά 9,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
• Μείωση κατά 17,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
• Μείωση κατά 13,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ