ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προβολή της Ελλάδας στην μεγαλύτερη έκθεση του αραβικού κόσμου

H Ελλάδα θα δώσει το παρόν στην παγκόσμια έκθεση ΕΧPO DUBAI 2020 που αποτελεί ενα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά και εμπορικά γεγονότα του αραβικού κόσμου.

 Η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece», διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στην παγκόσμια έκθεση EXPO DUBAI 2020, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Η παρουσίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Ανεκτικότητας», 14-20 Οκτωβρίου 2019, η οποία εντάσσεται στο «Έτος Ανεκτικότητας 2019» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Εxpo Dubai 2020, θα διεξαχθεί από τις 20 Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 10 Απριλίου 2021, με θέμα "Connecting Minds, Creating the Future". Το κύριο μήνυμα της έκθεσης αφορά στην προαγωγή των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων. Τα τρία υποθέματα της αφορούν σε α) ευκαιρία, β) κινητικότητα και γ) βιωσιμότητα.

Η ΕΧPO DUBAI 2020 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που έχουν διοργανωθεί στον αραβικό κόσμο μέχρι σήμερα και στοχεύει στην σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για επενδύσεις, συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 192 χώρες και αναμένεται να ξεναγηθούν στα περίπτερα των αποστολών, τουλάχιστον 25 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι στόχοι της ελληνικής συμμετοχής εστιάζουν στην:

- Ανάδειξη της εικόνας της σημερινής Ελλάδας.

 - Προβολή των τομέων της σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής, παραγωγικής Ελλάδας που συνδέονται με το κεντρικό θέμα της Έκθεσης και που μπορούν να δημιουργήσουν πρότυπα ανάπτυξης συνεργασιών οικονομικού ενδιαφέροντος, προώθησης εξαγωγών και προσέλκυσης επενδύσεων.

 - Επικοινωνία με ευρηματικό τρόπο των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, της ελευθερίας κίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προοπτικές του φυσικού αερίου ενόψει της ενεργειακής μετάβασης

Το φυσικό αέριο αναδεικνύεται ως την πιο αξιόπιστη λύση για την ενεργειακή μετάβαση μέχρι το 2050 και η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο ως διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή των Βαλκανίων.
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις για την ενεργειακή μετάβαση έως το 2030

Η υλοποίηση του αγωγού EastMed πρόκειται για έργο «στρατηγικής σημασίας» για την ΕΕ συνολικά και είναι μία βιώσιμη επένδυση που θα καταστήσει την Κύπρο εξαγωγέα ενέργειας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.