ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Παράταση προθεσμιών για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Καβάλας

Η προθεσμία για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρατάθηκε στις 16 Οκτωβρίου, για το λιμάνι της Καβάλας στις 23 Οκτωβρίου και για της Ηγουμενίτσας στις 30 Οκτωβρίου.

Παράταση στις προθεσμίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») ανακοινώνει την απόφασή του να παρατείνει την Ημερομηνία Υποβολής στις 16 Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα, GMT +2).

Για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων, σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β', ΟΛΚ ΑΕ, που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου, το Ταμείο ανακοινώνει, ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, έως 17:00 (ελληνική ώρα). 

Τα Ενδιαφερόμενα Μέρη έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 5.4. της Πρόσκλησης μέχρι την 8η Οκτωβρίου 2020, έως τις 17.00 (ελληνική ώρα).

Τέλος, για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την απόφασή του να παρατείνει την ημερομηνία υποβολής στις 30 Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (ελληνική ώρα, GMT +2).  

Οι Ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 5.4. της Πρόσκλησης, μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (ελληνική ώρα, GMT + 2). 

Σημειώνεται πως όπως έχει αναφέρει το BD, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μόνο σχήμα θα εκπροσωπήσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την απόκτηση ελέγχου των λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, υπό την ομπρέλα της Διεθνούς Επιχείρησης Οικονομικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ (Development Finance Corporation – DFC).

Ειδικότερα, για την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά υπάρχει από ένα σχήμα με επικεφαλής το fund Black Summit Financial Group. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν και άλλοι επενδυτές των ΗΠΑ, Έλληνες συμμετέχοντες και ένας ευρωπαϊκός λιμενικός φορέας με περιφερειακή εμπειρία.

Αν και εδώ και αρκετό καιρό στους ενδιαφερόμενους για τα δύο λιμάνια θεωρείτο βέβαιο ότι θα περιλαμβανόταν και η ONEX, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς εστιάζει στην πρώτη επένδυση που στήριξε στην Ελλάδα η DFC, δηλαδή τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Η διοίκηση του Ταμείου θα έχει συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον δήμαρχο της πόλης αλλά και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά επενδυτικά σχήματα στη Β' φάση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Οι υποψήφιοι για λιμάνια, αποθήκη αερίου και ΛΑΡΚΟ

Ποια επενδυτικά σχήματα περνάνε στην επόμενη φάση στους τέσσερις μεγάλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, τη ΛΑΡΚΟ και την εγκατάσταση υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός των επόμενων ημερών ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα τη Δευτέρα ξεκινάει άμεσα η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές, με τη διαδικασία μη δεσμευτικών προσφορών. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.