ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τρέχει η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα

Ξεκόλλησε μετά από τέσσερα χρόνια η αναγνώριση του ιαματικού πόρου και μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 66 ιαματικές πηγές στην Ελλάδα ενώ ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση κι άλλων σε ολόκληρη την χώρα.

Ο ιαματικός τουρισμός είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος οικονομικός κλάδος που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί να προσφέρει το πιο σημαντικό «όπλο» του οποιουδήποτε είδους τουρισμού. Τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες.

Σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός, χθες, στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, «ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών "Απόλλωνα" στην Ικαρία».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η υπόθεση της αναγνώρισης του ιαματικού πόρου καθυστερούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για το θέμα, είπε, επίσης, ότι, μετά τις μικροβιολογικές αναλύσεις, που κατατέθηκαν στις 12 Ιουλίου, και τα τοπογραφικά διαγράμματα, που κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου γνωμοδότησε θετικά για την αναγνώριση του ιαματικού πόρου και, χθες, υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει αναγνώριση και πιστοποίηση 66 ιαματικών πηγών, ενώ για 52 ιαματικές πηγές υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά.

Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να προχωρήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα υγείας (μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις κ.ά.) πολιτών και τουριστών, μια μεγάλη και αναξιοποίητη για την Ελλάδα αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ενθαρρυνθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες, αλλά και συμπράξεις των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στον τουρισμό Υγείας, ο Μάνος Κόνσολας προανήγγειλε, επίσης, την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί και τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού Υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια πέθανε από θερμοπληξία στον Μπάλο Χανίων

41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην περιοχή Μπάλου Χανίων από αφυδάτωση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε κακοτράχαλο μονοπάτι, παρά τις προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ σε beach club Πάρου και άλλων νησιών

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, με έμφαση σε τουριστικές περιοχές. Σε beach club στην Πούντα Πάρου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 174 αποδείξεων. Από 14-20 Αυγούστου καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις με αναστολές και πρόστιμα.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Με ευρεία θεματολογία, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας για το «Ελλάδα 2.0», την ακρίβεια, τη νέα σχολική χρονιά, τη νησιωτικότητα και τα νέα πλαίσια για τουρισμό και ΑΠΕ.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Γάλλου τουρίστα στην Κοιλάδα του Θανάτου λόγω καύσωνα

68χρονος Γάλλος πέθανε από ακραίο καύσωνα στην Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε. Επιχείρησε πεζοπορία στους 46°C, όμως κατέρρευσε και δεν πρόλαβε η βοήθεια να φτάσει εγκαίρως.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολωνία και Λετονία στον στόχο τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Χαλκιδικής

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενισχύει την προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής σε Πολωνία και Λετονία, πραγματοποιώντας επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεία στην Κρακοβία, στοχεύοντας στην αύξηση των επισκεπτών από τις αγορές αυτές.
σουβενίρ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεισαν οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους 2026-2027» με 1 εκ. συμμετοχές

Ολοκληρώθηκε με αυξημένη συμμετοχή η υποβολή αιτήσεων για το «Τουρισμός για Όλους 2026-2027», με 1.156.017 αιτήσεις συνολικά. Επόμενο βήμα η κλήρωση, ενώ στόχος είναι οι ψηφιακές κάρτες να ενεργοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.