ΓΔ: 894.3 0.00% Τζίρος: 58.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ελληνική Παραγωγή: Διαβούλευση για την απολιγνιτοποίηση

Τα μέλη της Ελληνικής Παραγωγής ενημερώθηκαν από τον κ. κ. Μουσουρούλη για τις αναπτυξιακές προοπτικές Μεγαλόπολης και Δ. Μακεδονίας.

Σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κ. Μουσουρούλη με τα μέλη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ- ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για τη στήριξη και υποβοήθηση των περιοχών που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την ενεργειακή μετάβαση, μεταξύ άλλων με τη διασφάλιση σημαντικών πόρων και την πρόβλεψη δημιουργίας ad hoc Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

H τηλεδιάσκεψη έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ από τον κ. K. Μουσουρούλη για τις παραμέτρους του υπό διαμόρφωση Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης που αφορούν τις περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας και ιδίως όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται. Ακολουθήσε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής και των μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης ο κ. Κ. Μουσουρούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα υπάρχει μια σθεναρή πολιτική βούληση να προχωρήσουμε στην απολιγνιτοποίηση. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα, πρόσθετοι χρηματοδοτικοί πόροι και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που σήμερα βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ. Μ. Στασινόπουλος επεσήμανε: «Τώρα που η χώρα, αλλά και όλοι μας είμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, η σημερινή συζήτηση μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε αυτές τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της βιομηχανίας και του κράτους. Το Σχέδιο της Δίκαιης Μετάβασης σε συνδυασμό με το Σχέδιο Ανάκαμψης θα συμβάλλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου για αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα για μείωση του ενεργειακού κόστους ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κλωστοϋφαντουργία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από την μεγάλη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να μειωθεί το κόστος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Τροχοπέδη η αύξηση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

Η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί ζημιές στη βιομηχανία και ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσες ενέργειες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως υπογραμμίστηκε σε ημερίδα του ΣΒΕ.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίτροπος Σίμσον: Θα προτείνουμε πιλοτικά έργα για την απολιγνιτοποίηση

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον δήλωσε ότι η Δυτ. Μακεδονία και η Μεγαλόπολη αποτελούν περιοχές προτεραιότητας και για την Κομισιόν που θα υποστηριχθούν τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.