ΓΔ: 2572.66 0.18% Τζίρος: 75.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:39
Φωτό Shutterstock

TUI: Σε καλά επίπεδα οι προκρατήσεις για την Ελλάδα για το 2021

Η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά για την TUΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς τη χώρα τα επόμενα χρόνια, όπως τόνισε ο όμιλος.

Σε καλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων του ομίλου TUI για την Ελλάδα το 2021, όπως τονίστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη, με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου και υπεύθυνο ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και δραστηριοτήτων, Sebastian Ebel να τονίζει μεταξύ άλλων, ότι o μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων, θα διακινήσει συνολικά στην Ελλάδα φέτος περί το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Αφού τονίστηκε ότι η Ελλάδα παρά την φετινή δύσκολη συγκυρία, ελέω κορονοϊού, διαχειρίστηκε με επιτυχία την υγειονομική κρίση και το πεδίο του τουρισμού, ειδική αναφορά έγινε και στην πολύ καλή συνεργασία της TUI με την ελληνική τουριστική ηγεσία. Μάλιστα και για το 2021 εκφράστηκε η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, πάντα με οδηγό την καλή συνεργασία ανάμεσα στα δυο μέρη.

Να τονιστεί ότι TUI εφέτος με οδηγό την κρουαζιέρα θα επιμηκύνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τα προγράμματα της για την Ελλάδα. Μάλιστα οι επιβάτες κρουαζιέρας υπολογίζονται σε 6.000-7.000 τον εν λόγω μήνα και δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα προγράμματα κρουαζιέρας και τον Δεκέμβριο. Αναφορικά με την εξέλιξη του 2021 ο Sebastian Ebel επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις καθώς όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση των μεγάλων τουριστικών αγορών και της Ευρώπης γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι σημαντική αγορά για την TUΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες της TUI από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο όμιλος εκπροσωπείται στη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια και προσφέρει πάνω από 1.500 ελληνικά ξενοδοχεία. Τα τελευταία χρόνια, η TUI επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019, προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Φέτος μάλιστα άνοιξε και το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση των ταξιδιών Κινέζων τουριστών προς τη Ρωσία

Κατά τη φετινή Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι τουρίστες κατέκλυσαν τη Μόσχα, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους. Το α' εξάμηνο του 2026 οι Κινέζοι αποτέλεσαν πάνω από το 50% των τουριστών στη Ρωσία.
Γιάννης Στουρνάρας συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης με ισχυρή ανάπτυξη και τουρισμό

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επισημαίνει τη συμβολή των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Ναμσάν Σεούλ φθινόπωρο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα 2026: Οι τουρίστες προτιμούν ποιοτικές εμπειρίες ταξιδιού

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας από την Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι απολαμβάνουν ταξίδια και διασκέδαση, με περισσότερα οικογενειακά και εμπειρικά ταξίδια, καθώς οι διακοπές συμπίπτουν με τη Γιορτή του Μέσου Φθινοπώρου.
Καθεδρικός Αλέξανδρος Νιέφσκι Σόφια
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες στη Βουλγαρία από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία έως τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων 3,5 εκατ. ξένοι. Αυξάνεται το ενδιαφέρον για πολιτιστικό τουρισμό, ενώ σχεδιάζονται ενέργειες για ποιοτική βελτίωση όλο τον χρόνο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επενδύσεις σε λιμάνια-μαρίνες για ανάπτυξη και δουλειές

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως οι επενδύσεις σε λιμάνια κι ακτές ενισχύουν την οικονομία, φέρνουν δουλειές και αυξάνουν την αξία περιουσιών. Προτεραιότητα δίνεται στην ανάπτυξη για όλους, μέσω αναβάθμισης υποδομών και ενίσχυσης του τουρισμού.