Φώτο: Shutterstock

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου

Πρόκειται για την πέμπτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το τρέχον έτος. Τον Ιανουάριο, το 15ετές είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ η απόδοσή του είχε διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από το 1,9%.

Σε επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο, προχωρά ο ΟΔΔΗΧ, ο οποίος έδωσε εντολή για την προώθηση της έκδοσης στις BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Πρόκειται για την πέμπτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ενώ ο τίτλος έχει αξιολόγηση B1 / BB- / BB / BBL από τις Moody’s, S&P, Fitch και DBRS αντίστοιχα.

Η έκδοση θα γίνει στο άμεσο μέλλον και σύμφωνα με τις συνθήκες στην αγορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ.

Τον Ιανουάριο, το 15ετές είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ η απόδοσή του είχε διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από το 1,9% και οι προσφορές των επενδυτών είχαν ξεπεράσει τα 18,8 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα, ο ΟΔΔΗΧ είχε προχωρήσει στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο, αντλώντας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο στο 1,187%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας για 15ετές ομόλογο: Στόχος ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 1,91%

Θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο υπ. Οικονομικών, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την έξοδο της χώρας στις αγορές.