Φωτο: Shutterstock

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές

Ο πρωθυπουργός σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε την απόφαση να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο καθώς δεν καταγράφεται μετάδοση του ιου στα εμπορικά καταστήματα.

Την απόφαση να μείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο και στην κατηγορία 4, στις «κόκκινες» περιοχές, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που υπογράμμισε πως έρχονται δύσκολοι μήνες καθώς θα κρυώνει ο καιρός με τον κόσμο να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν βγαίνει εκτός του σπιτιού.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για επετειακό έτος 2021, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν έχει καταγραφεί μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Όπως έχει αποφασιστεί και στην κατηγορία 4 στην "κόκκινη" κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα. Αυτό είναι μία περαιτέρω οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει, και στη Βόρεια Ελλάδα θα κρυώσει νωρίτερα -έχει ήδη κρυώσει- από ό,τι στα νησιά, ο κόσμος θα μπαίνει ολοένα και περισσότερο μέσα και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 3,1% στον όγκο πωλήσεων λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

Άνοδο στον όγκο των πωλήσεων είδαν οι τομείς των επίπλων- ηλεκτρικών ειδών- οικιακού εξοπλισμού (12,8%), Φαρμακευτικών- καλλυντικών (11,7%), Βιβλίων- χαρτικών- λοιπών ειδών (5,1%), ένδυσης- υπόδησης (2,6%) και Πολυκαταστημάτων (2,4%).