ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου το επίδομα των 800 ευρώ

Αναλογικό με τις ημέρες που είναι σε αναστολή ο εργαζόμενος και επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, και το οποίο θα πληρωθεί αναλογικά με τις ημέρες εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «εάν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο».

«Όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή, με βάση όμως τα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι τα 800 ευρώ που δόθηκαν στο πρώτο lockdown ήταν για 45 ημέρες, δηλαδή 534 ευρώ για έναν μήνα, ενώ τώρα είναι 800 ευρώ για έναν μήνα», είπε ο κ. Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας ότι είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Όσον αγορά τη φετινή ύφεση, ο υπουργός είπε ότι «δεν μπορούμε ακόμα να την προβλέψουμε, αλλά μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες που θα καταθέσουμε τον προϋπολογισμό στη Βουλή, στις 21 Νοεμβρίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Δεν σημαίνει βέβαια ότι η εικόνα που θα αποτυπώσουμε στον προϋπολογισμό θα είναι και αυτή τελικά που θα κλείσει η χρονιά. Επιβεβαιώνω, όμως, ότι σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προσχεδίου για ύφεση 8,2%, προφανώς θα είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Από τα οικονομικά μέτρα ύψους 3,3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες, τόνισε ο υπουργός, τα 3 δισ. ευρώ είναι άμεση εκταμίευση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία θα μοιραστούν ως εξής: 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους εργαζόμενους, 360 εκατ. ευρώ σε ανέργους και 1,7 δισ. ευρώ σε ατομικές επιχειρήσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που θα ανοίξουν αργότερα ή θα παραμείνουν κλειστές θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Κονδύλια και από το πρόγραμμα Sure για στήριξη της απασχόλησης.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Χωρίς κρατικές επιδοτήσεις η στήριξη σε δανειολήπτες

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών μέτρα για στήριξη των δανειοληπτών για την αύξηση των επιτοκίων που δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος. Νέα συζήτηση εντός δύο εβδομάδων.
Christos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μήνυμα προς τις ελληνικές τράπεζες – «Στηρίξτε την κοινωνία»

Η κυβέρνηση έχει ανησυχήσει, όπως άλλωστε και ο κεντρικός τραπεζίτης, που διαβλέπουν αύξηση των «κόκκινων» δανείων αλλά και εν γένει επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών των δανειοληπτών.