ΓΔ: 1393.78 0.92% Τζίρος: 71.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή του Fuel Pass 2 στους δικαιούχους

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά δύο εκατ. δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν είτε σε μορφή ψηφιακής κάρτας, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή της επιδότησης καυσίμων Fuel Pass 2, η οποία αφορά περί των δύο εκατ. δικαιούχων, με την καταβολή να γίνεται σε κινητά τηλέφωνα και τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, το πολύ μέχρι σήμερα Τετάρτη θα πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που επέλεξαν ΙΒΑΝ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή της ενίσχυσης σε δικαιούχους που επέλεξαν επιδότηση με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πρατήρια βενζίνης.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση:

  • Έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.
  • Έως και χθες, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ.
  • Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις δικαιούχων, αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.
  • Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και χθες είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας,συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Σήμερα θα γίνει η πληρωμή των υπολοίπων δικαιούχων για το Fuel Pass 2.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για το Fuel Pass 2, ανοιχτή η πλατφόρμα για όλους

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε ευρώ για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άνοιξε» για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα Fuel Pass 2, η διαδικασία της αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ.
staikouras, oikonomikon, proypologismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ρίχνει την τιμή βενζίνης κάτω από 2 ευρώ το νέο Fuel Pass

Ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος τα 45.000 ευρώ. Ανεβαίνει στα 80 ευρώ για το τρίμηνο η επιδότηση από τα 45 ευρώ. Καλύπτονται από το επίδομα μετακινήσεις 600 χλμ. τον μήνα, όπως εκτιμά το υπ. Οικονομικών.