ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Euros
Shutterstock

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το ειδικό βοήθημα των Χριστουγέννων

Το πρωί θα προχωρήσουν σε δηλώσεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Το επίδομα θα δοθεί βάσει οικογενειακών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το ακριβές ύψος του έξτρα βοηθήματος για τα αδύναμα νοικοκυριά καθώς και τους δικαιούχους του ανακοινώνουν αύριο στις 9.30 το πρωί οι υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν το επίδομα θα δοθεί με βάση οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, κατά το πρότυπο του κοινωνικού μερίσματος του 2019, αλλά οι τελικές αποφάσεις για το ακριβές ποσό, τα κριτήρια και τους δικαιούχους θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και σε συνάρτηση με το δημοσιονομικό κόστος. Πάντως στο στόχαστρο των ενισχύσεων θα είναι οι μακροχρόνιοι άνεργοι που έχουν μείνει εκτός επιδότησης και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και αξία περιουσίας που έχουν πληγεί από την κρίση.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, τις προηγούμενες ημέρες, επιχείρησε να προσγειώσει τις προσδοκίες για το βοήθημα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται περί μερίσματος, διότι μερίσματα δίνονται όταν υπάρχουν πλεονάσματα και όχι όταν έχουμε ελλείμματα, όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταβάλει το βοήθημα σε οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με χαμηλό εισόδημα, νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι είναι βραχυχρόνια άνεργοι και οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος, ενήλικο ή ανήλικο, είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Στο τραπέζι έχει τεθεί και το σενάριο χορήγησης Δώρου Χριστουγέννων σε νοσηλευτές και γιατρούς που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες τη μάχη κατά της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypoyrgeio-oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Μεταξύ άλλων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πακέτο κινήτρων και αντικινήτρων για την κλιμακωτή επιδότηση τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει ο διαγωνισμός για την εταιρεία επαναμίσθωσης κατοικιών

Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα αποκτά την πρώτη κατοικία των συγκεκριμένων ευάλωτων οφειλετών και ακολούθως θα τους την επαναμισθώνει για 12 έτη, ενώ στο τέλος της 12ετίας οι οφειλέτες θα έχουν δικαίωμα επαναγοράς της μισθωμένης κατοικίας.