ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tasios, ksenodoxeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Ικανοποίηση των ξενοδόχων για την αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης

Ο ξενοδοχειακός κλάδος δια στόματος του προέδρου του ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιου, σημειώνει πως δίνουν μάχη επιβιώσης καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει αποκλείσει κάθε δραστηριότητά τους.

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο ξενοδοχειακός κλάδος για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει το όριο της ενίσχυσης των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως δίνουν μάχη επιβίωσης καθώς δεν υπάρχει αντικείμενο δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας τους κορονοϊού.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων στα 3 εκατ. ευρώ, είναι ένα θετικό μέτρο και ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας μέσα στις συνθήκες ασφυξίας που βιώνουμε. Παράλληλα η άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αναδεικνύεται πλέον σε "ζήτημα ζωής και θανάτου" για τον ξενοδοχειακό κλάδο που δίνει μάχη επιβίωσης, στερούμενος αντικειμένου δραστηριότητας». Αυτά τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος με αφορμή την επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, για την αξιοποίηση του νέου πλαισίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας (20.11.2020).

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΞ, φιλοδοξία είναι η επιστολή, μαζί και με τις υπόλοιπες προτάσεις της ομοσπονδίας, να δημιουργήσει το αποτελεσματικό πλαίσιο στήριξης που θα κρατήσει ζωντανό το ελληνικό ξενοδοχείο και θα το βοηθήσει να συνεχίσει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τη μεγάλη προσφορά του στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, όπως έκανε όλα τα τελευταία χρόνια, πάντα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέκλεισε την περίπτωση αυξήσεων στη φορολογία ο Θ. Σκυλακάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μεγάλο μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις, σε ψηφιακές τάξεις, αντιπλημμυρικά έργα και θα ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.