ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
tasios, ksenodoxeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Στοχευμένα μέτρα στήριξης ζητούν οι ξενοδόχοι από το υπ. Οικονομικών

Σε διαδικτυακή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ανέπτυξε τα προβλήματα του κλάδου λόγω της πανδημίας.

Με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο πανδημίας και εξετάστηκαν τρόποι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις της νέας χρονιάς με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Πολύ θετική η άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου υπουργού στην πρόσκλησή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και τόνισε ότι ο διάλογος ανάμεσα στα δύο μέρη θα συνεχιστεί. «Ο ξενοδοχειακός κλάδος δίνει μάχη επιβίωσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες και χρειάζεται να στηριχθεί στοχευμένα και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να παραμείνει υγιής το 2021 για να μπορέσει να προσφέρει όλα αυτά που διαχρονικά προσφέρει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Με τον υπουργό συζητήσαμε τα προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή τα αστικού τύπου και τα ορεινού όγκου ξενοδοχεία. Είναι σημαντική για τον κλάδο η δέσμευσή του για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους ώστε, το ελληνικό ξενοδοχείο, να παραμείνει όρθιο και να αντιμετωπίσει την πρόκληση».

Επ΄ ευκαιρία της διαδικτυακής συνάντησης, το Δ.Σ. της ΠΟΞ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Τάσιος «ο εμβολιασμός είναι το «κλειδί» της φετινής τουριστικής σεζόν και μπορεί να ανοίξει πόρτες για ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού».

Ακολούθησε και δεύτερη τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη όπου έγινε παρουσίαση της επικοινωνιακής στρατηγικής του Οργανισμού για την προβολή της Ελλάδας διεθνώς σε βάθος τριετίας. Σε αυτήν πήραν μέρος 50 πρόεδροι Ξενοδοχειακών Ενώσεων - Μελών της ΠΟΞ από όλη τη χώρα, αλλά και στελέχη εταιριών στρατηγικής επικοινωνίας (κ.κ. Θεόδωρος Κοτιώνης, Γιάννης Τσάκαλος). H συνεργασία της ΠΟΞ με τον κ. Φραγκάκη και τη διοίκηση του ΕΟΤ είναι άψογη και όπως τονίστηκε, η χώρα μας εισέρχεται με τεχνοκρατικά κριτήρια στη μετά Covid εποχή, με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κέρδισε ο ελληνικός τουρισμός από τη διαχείριση της πανδημίας και να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Sold out σημειώθηκε στα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ και συναυλίας Ρέμου

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σήμερα τη 90ή ΔΕΘ και τη μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με χιλιάδες επισκέπτες. Ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι γεμάτα, ενώ η Τροχαία εφαρμόζει ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει ομαλή κυκλοφορία.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν στην Κρήτη έως 20 Οκτωβρίου με υψηλή πληρότητα

Ισχυρή παραμένει η δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ευνοϊκό καιρό και 1,67 εκατ. διεθνείς αεροπορικές θέσεις για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Άννας Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό

Συνάντηση εργασίας είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή με εκπροσώπους ξενοδόχων για τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως city break και τις προκλήσεις της, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και την αεροπορική συνδεσιμότητα.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 1,3% αύξηση στις αφίξεις σε ξενοδοχεία τον Ιούνιο 2026

Αύξηση 1,3% κατέγραψαν τον Ιούνιο οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα, φτάνοντας τα 5,58 εκατ., ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 1,4%. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στους αλλοδαπούς, που κάλυψαν το 82% των αφίξεων.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.