ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κωνσταντίνος Κόλλιας

Τη διαγραφή των προστίμων για τις ΜΦΥ ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλιας, επανέφερε και το ζήτημα της παράτασης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων που οι λογιστές τους προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Mε σημερινή αναφορά που έκανε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περιστολή του λαθρεμπορίου και άλλων διατάξεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας έθεσε εκ νέου το θέμα των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι, για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) του 2014.

Το Eπιμελητήριο, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωσή του, προτείνει την άμεση ψήφιση τροπολογίας, η οποία να προβλέπει τη διαγραφή των προστίμων αυτών «και ο πρόεδρος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά και τον πρ. υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την οριστική λύση του θέματος που έχει προκύψει».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο κ. Κόλλιας επανέφερε το θέμα της παράτασης, κατά τουλάχιστον ένα μήνα, των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων των οποίων οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές έχουν αποδεδειγμένα προσβληθεί από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και αυτοί να κινδυνεύουν με πρόστιμα. Το επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι έχει συντάξει και αποστείλει στους συναρμόδιους υπουργούς κείμενο τροπολογίας και αιτιολογικής έκθεσης και αναμένει την άμεση λύση και αυτού του μείζονος ζητήματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Κόλλιας: Να μετατεθεί η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανέφερε πως η πρόταση είναι ρεαλιστική, εάν ληφθεί υπόψη, ότι τα προηγούμενα έτη το χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν τουλάχιστον τρεισήμισι μήνες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Κόλλιας: Οι ελαφρύνσεις θα οδηγήσουν στην επιστροφή προς την ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σημείωσε πως οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνδυασμό με το Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να επαναφέρει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς την ελληνική οικονομία.