ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 14,6% στον τομέα της κρουαζιέρας το πρώτο εννεάμηνο του 2019

Άνοδο της τάξης του 14,6%, σε σχέση με το 2018, παρουσίασε το εννεάμηνο του 2019 ο τομέας της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον ΟΛΠ.

Aύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, παρουσίασε το εννιάμηνο του 2019 ο τομέας της κρουαζιέρας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Παράλληλα άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία.

Στο μεταξύ τo νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «SKY PRINCESS», που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το «SKY PRINCESS», έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, χωρητικότητα 3.660 επιβατών, ενώ είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019.

Σημειώνεται ότι τον Ιουλίου του 2019 το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» από ΣτΕ για το νέο master plan του ΟΛΠ, αλλά με παρατηρήσεις

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το νέο master plan του ΟΛΠ, αλλά με παρατηρήσεις ως προς τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις στον Πειραιά απαιτώντας την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης ή η επικαιροποίηση της υφισταμένης για την άμεση περιοχή κάθε έργου.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Η Αναπτυξιακή Τράπεζα να χρηματοδοτήσει αγροεπιχειρηματίες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ο διαμετακομιστικός ρόλος του λιμανιού του Πειραιά, μπορούν να μας τοποθετήσουν ψηλότερα ανάμεσα στους παγκόσμιους παραγωγούς τροφίμων.