ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση αναμένει ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Κρήτη το 2021

Σύμφωνα με φετινά στοιχεία, διαφαίνεται η τάση των επισκεπτών να επιλέγουν σε σημαντικό βαθμό τη διαμονή τους σε ανεξάρτητες κατοικίες.

Την εκτίμηση ότι το 2021 θα είναι χρονιά τουριστικής ανάπτυξης για την Κρήτη και παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νάσος Γαβαλάς, διευθύνων σύμβουλος της MINT - Διαχείριση Ακινήτων bnb Α.Ε, ο οποίος, παράλληλα, είναι και πρόεδρος του νεοσύστατου συνδέσμου ελληνικών εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. 

Μάλιστα εστιάζει στην επιχειρηματική κίνηση της MINT να επεκτείνει την παρουσία της στο νησί και συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου και στις γύρω περιοχές, με νέες συνεργασίες αλλά και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό. 

«Η απόφαση της MΙΝΤ να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στην Κρήτη είναι στρατηγική. Πριν την κρίση που έπληξε παγκοσμίως τον τουρισμό, η Κρήτη συνέχιζε να αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά, ενώ εκτιμούμε ότι θα είναι και ο προορισμός που θα ανακάμψει τουριστικά πιο γρήγορα στη χώρα μας μέσα στο 2021», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νάσος Γαβαλάς.

Ασφαλώς, όπως τονίζει ο επικεφαλής της MINT, ρόλο θα παίξει και ο ομαλός εμβολιασμός του πληθυσμού μέσα στους πρώτους μήνες του 2021, ώστε «από την άνοιξη του νέου έτους να μιλάμε για πλήρη ελεύθερη μετακίνηση των ταξιδιωτών και μια νέα πραγματικότητα στον τουρισμό, που μπορεί να πλησιάσει και τα νούμερα του 2019».

Επιπλέον, φαίνεται ότι η κρίση δεν δημιούργησε κύμα μαζικών αποχωρήσεων από τον κλάδο bnb, αφού, σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, «οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν επιδείξει ψυχραιμία και αντιλαμβάνονται την υπεραξία που παρέχει η αξιοποίηση των ακινήτων μέσα από τη βραχυχρόνια μίσθωση».

Είναι ενδεικτικό, ότι σύμφωνα με φετινά στοιχεία, διαφαίνεται η τάση των επισκεπτών να επιλέγουν σε σημαντικό βαθμό τη διαμονή τους σε ανεξάρτητες κατοικίες. «Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού και επομένως της διαμονής σε διαμερίσματα και βίλες, θα αυξηθούν και τα έσοδα των ιδιοκτητών που άντεξαν και παρέμειναν στη βραχυχρόνια μίσθωση», εξηγεί ο κ. Γαβαλάς.

Στα σχέδια της ΜΙΝΤ για το 2021 περιλαμβάνεται, εκτός της επέκτασης στην Κρήτη, το άνοιγμα σε νέους, κυρίως, νησιωτικούς προορισμούς, ενώ η εταιρεία προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση των ακινήτων υπό διαχείριση στις ήδη υπάρχουσες αγορές ώστε να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε επισκέπτες αναψυχής ή και επαγγελματικού τουρισμού περισσότερες επιλογές διαμονής. 

Η MINT, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων bnb στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε, διαχειρίζεται αποκλειστικά πάνω από 300 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, φιλοξενώντας 14.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση. Με παρουσία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία, στην Πάρο, στην Κρήτη κά, η MINT φιλοδοξεί να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίας διαχείρισης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το ενδιαφέρον για το ακίνητο στις Γούρνες επιβεβαιώνει την κυβέρνηση

«Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Crete
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Επιμορφωτικό πρόγραμμα σύνδεσης πρωτογενούς με τουριστικό τομέα

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η παράταση των εγγραφών στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για το πρόγραμμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλατανιάς Χανίων: Σύγχρονο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανασυγκρότησης

Κεντρικός πυρήνας των δράσεων που ακολουθεί η παρούσα δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να απαντήσουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας και των νέων δεδομένων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναχωρεί από το Ηράκλειο το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Πρόκειται για ένα από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια το MS Europa2 της Hapag-Lloyd, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου TUI, που θα εκτελεί 10ήμερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα, επισκεπτόμενο λιμάνια όπως της Κέρκυρας, του Βόλου, το λιμάνι στο Κατάκολο, τη Ρόδο αλλά και τον Πειραιά.