ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης ζητούν οι οδηγοί ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων μετά από έκτακτη συνεδρίαση προτίθεται να στείλει επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία ώστε να υποστηριχτεί ο κλάδος που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Να παραταθεί η αντικατάσταση των αυτοκινήτων και να υπάρξει επιδότηση για την αγορά ταξιμέτρου είναι μεταξύ των μέτρων που ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί για να μπορέσει να βγει ο κλάδος από την βαθιά οικονομική κρίση που περνά. Οι οδηγοί ταξί που βλέπουν το μεροκάματό τους να έχει μειωθεί μέχρι και 70-80% ζητούν να ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ ώστε να λάβουν δανειοδότηση και ενισχύσεις  και να επαναπροσδιοριστούν οι όροι της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στην επιστολή που προτίθεται να καταθέσει προς τα συναρμόδια υπουργεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί ζητούν να υπάρξει αναστολή πληρωμών των τρέχουσων οφειλών προς εφορία, ταμεία και τράπεζες καθώς και να μην καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές από τον Μάρτιο μέχρι όσο διαρκέσει η κατάσταση που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίσθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα ζητήσουν:

 • παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτων
 • δυνατότητα ταξινόμησης 7θέσιου και 9θέσιου αυτοκινήτου με ταξίμετρο
 • άρση της απόφασης για 1 άτομο στο ταξί
 • οικονομική ενίσχυση με την μορφή εφάπαξ επιδόματος
 • επιδότηση για την αγορά ταξιμέτρου
 • επαναπροσδιορισμός των όρων για την επιστρεπτέα  προκαταβολή για να μπορούν να εισαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί
 • τροποποίηση-βελτίωση των προϋποθέσεων ένταξης των ταξί στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο, όπως είναι σχεδιασμένο, "αφήνει εκτός το 90% των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ταξί"
 • ένταξη στους επιλέξιμους ΚΑΔ και των ΚΑΔ των εκμεταλλευτών ταξί για δανειοδότηση και ενισχύσεις
 • ένταξη στους επιλέξιμους ΚΑΔ και των ΚΑΔ οδηγών ταξί για την λήψη έκτακτης οικονομικής βοήθειας
 • αναβολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αρχής γενομένης από το Μάρτιο 2020 και για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση
 • αναστολή πληρωμών τρεχουσών βεβαιωμένων οφειλών προς εφορία, ταμεία, τράπεζες για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση
 • στα μέτρα στήριξης για τις εταιρείες και τους εργαζομένους που εκπονήθηκαν ή θα εκπονηθούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις του κλάδου των ταξί (υπαλληλικό προσωπικό συνεταιρισμών και εταιρειών ραδιοταξί). 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Σιδηροδρομικά έργα ύψους 3,3 δισ. σε όλη την Ελλάδα

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κατασκευή σιδηροδρομικών έργων στην Ελλάδα υπήρξε ένα «ανέκδοτο» τα τελευταία 30 χρόνια και σημείωσε ότι η κυβέρνηση απευθύνθηκε στη DG COMP και προχώρησε σε μεταρρύθμιση για να διορθώσει το πρόβλημα. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λεωφορειακές γραμμές

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ.