ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τρέχει η Huawei στην Ελλάδα

Η κινεζική Huawei βάζει στο επίκεντρο την ελληνική αγορά θέλοντας να εδραιώσει την θέση της μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται λόγω της πανδημίας.

Αφοσιωμένη στην ελληνική αγορά δηλώνει η εταιρεία τεχνολογίας Huawei που σημειώνει την θέληση της να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, εδραιώνοντας την θέση της μετά από 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.  Η συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,5% μεταξύ του 2015 και του 2019, ενώ έχει δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Huawei για τα 15 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα υπήρξε η παρουσίαση πρόσφατης έκθεση της Oxford Economics για τον οικονομικό αντίκτυπο της κινεζικής εταιρείας στη χώρας. Όπως αναφέρθηκε, οι δραστηριότητες της Huawei συνέβαλαν το 2019 στο ελληνικό ΑΕΠ ποσό ύψους 36,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η μέση ετήσια αύξηση της απασχόλησης που παρέχεται από την εταιρεία είναι 18,9%

Στον απόηχο της επικείμενης εισόδου του 5G στην ελληνική πραγματικότητα, η συμβολή των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών και ο νέος ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Η Huawei σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεκινήσει από το 2009 την έρευνα για το 5G και έχει υποβάλει συνολικά 23.600 αιτήσεις στο 3GPP, ενώ διαθέτει 3.367 ομάδες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20% του συνόλου και κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ όλων των προμηθευτών. Από το 2009 έως το 2019, η επένδυση της Huawei σε 5G (εκτός των συσκευών 5G) ανήλθε σε 4 δισ. δολάρια. 

Ο Jacky Chen, Managing Director South Balkan Region της Huawei δήλωσε οτι «η Huawei είναι ένας μακροχρόνιος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, όπου για περισσότερα από 15 χρόνια παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στην ελληνική αγορά και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Και σε αυτό το μήκος κύματος, θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί και να προσφέρει στην Ελληνική αγορά κορυφαίες λύσεις και προϊόντα επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, στο μέλλον με απώτερο στόχο να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, η Huawei Ελλάδος παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία, ενώ μέσω συνεργασιών με διάφορους οργανισμούς συμμετέχει στην ανάπτυξη των ΤΠΕ στη χώρα. Στο τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών η Huawei Ελλάδος έχει συνδράμει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό. Στην τουριστική βιομηχανία, η Huawei Ελλάδος έχει παραδώσει πολυάριθμα έργα σε ξενοδοχεία και θέρετρα σχετιζόμενα με κατασκευές υποδομών δικτύου.

Στον τραπεζικό τομέα συνεχίζει να παρέχει λύσεις σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς, ενώ στον τομέα των μεταφορών, η Huawei Ελλάδος ανέλαβε το έργο του επανασχεδιασμού και αντικατάστασης της υποδομής δικτύου του ΟΛΠ. Επιπλέον, η Huawei έχει ενισχύσει πολλές εταιρείες στους τομείς της χρηματοδότησης, της ενέργειας και της μεταποίησης βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους μέσω των καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων. 

Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος συνεχίζει να καταγράφει ανάπτυξη και κατέχει σημαντική θέση στο μερίδιο αγοράς smartphone. Παράλληλα η Huawei Ελλάδος, συμμετέχει από το 2014 στο πρόγραμμα Seeds for the Future, δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

optiki ina-fiber-internet-broadband
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην Ε.Ε.: Έχουμε το πιο ακριβό ίντερνετ

Κατά 73% ακριβότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι τιμές των συνδέσεων στο διαδίκτυο, άνοιξε κι άλλο η ψαλίδα τη χρονιά της πανδημίας. Στρεβλώσεις ανταγωνισμού «βλέπει» η Επιτροπή Πισσαρίδη.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες για τα δίκτυα οπτικής ίνας

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας στις επενδύσεις τα δίκτυα, οι πάροχοι σπεύδουν να διαθέσουν εκατοντάδες εκατομμύρια για νέες συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων, καθώς επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεστ ταχύτητας στις συνδέσεις ίντερνετ: Πώς κατατάσσονται οι εταιρείες

Ο ΟΤΕ παίρνει την πρώτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, αλλά καταγράφονται απογοητευτικές αποκλίσεις ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων, ακόμη και σε 100άρες γραμμές.