ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skylakakis, vouli, YPOIK
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Θ. Σκυλακάκης: Θα υπάρξει συνολική ρύθμιση για τις οφειλές στους ΟΤΑ

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών η τρέχουσα ρύθμιση αφορά όσους έχουν, αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία ενώ στο μέλλον θα υπάρξει νέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε σε ρύθμιση για τους ΟΤΑ, που κατατέθηκε υπό μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, εξηγώντας ότι «η σχετική ρύθμιση πρέπει να περιοριστεί στους πληττόμενους από την πανδημία» και να μην είναι οριζόντιες καθώς «οι γενικευμένες ρυθμίσεις αυτή την περίοδο δεν βοηθούν».

Ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης εξήγησε ότι δεν μπορεί να πάμε σε μια γενικευμένη ρύθμιση οριζόντια τακτοποίησης 120 δόσεων για χρέη στους ΟΤΑ καθώς υπάρχει μια ευρωπαϊκή δέσμευση η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάγιες πολιτικές , ιδίως όταν αυτές έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα, τώρα που ισχύει η γενική ρήτρα της διαφυγής από τις δημοσιονομικές συνθήκες. Οι όποιες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα πρέπει να είναι μείζονες και να περιορίζονται σε αυτά που αφορούν τον κορονοϊό.

Γι' αυτό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης «είναι αναγκαίο να υπάρξει μια νομοθετική βελτίωση ώστε αυτή να μην αυξάνει το δημοσιονομικό βάρος. Η γενικότερη ρύθμιση που είναι εξαιρετικά ευνοϊκή απαιτεί μια ευρύτερη μεταρρύθμιση την οποία δεσμευόμαστε να την φέρουμε με το καλό όταν περάσει η πανδημία και συνολικά έτσι να κλείσουμε και την ιστορία των ρυθμίσεων. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι πιο αποτελεσματικό. Εδώ το επείγον είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πιέζονται από το κορονοϊό και αυτό θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα υπόλοιπα, με το καλό όταν τελειώσει η πανδημία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέφυγε τα χειρότερα ο προϋπολογισμός: Υστέρηση μόνο 7,4% σημειώθηκε στα έσοδα

Ενώ το lockdown παρατάθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, διατηρήθηκε ικανοποιητική κουλτούρα πληρωμών, τονίζει ο Θ. Σκυλακάκης. Στα 442 εκατ. ευρώ η απόκλιση του πρωτογενούς ελλείμματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση: Στήριξη με μέτρα 1,9 δισ., ποιες είναι οι δύο δυσκολίες

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, τονίζει ότι ο κλάδος έχει περίπλοκη διάρθρωση και πολλές επιχειρήσεις που δεν δηλώνουν όλα τα έσοδα στην εφορία. Δεν είναι απεριόριστη η δυνατότητα στήριξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τα νέα μέτρα στήριξης

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ο Θ. Σκυλακάκης, αλλά διαψεύδει ότι το κόστος των πρόσθετων μέτρων στήριξης ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ. Στο 10% η ύφεση του 2020.
Skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός για μέτρα στήριξης στην πανδημία

Επιβεβαιώνει ο Θ. Σκυλακάκης ότι θα αυξηθεί το κόστος των μέτρων στήριξης λόγω των δυσμενών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.